Някои хора имат проблеми с обвързването, но на какво се дължи този страх? Дали причината не се корени в астрологията? Нека разберем.

Овен

Ти обичаш да живееш на бързи обороти. Това, което цениш най-много, е своята независимост. Ти си егоист. Докато мислиш за собствените си нужди, нямаш време или енергия да обърнеш внимание на чуждите. Един от най-големите страхове, които изпитваш, когато става въпрос за любов, е не само това, че тя може да те забави, но и това, че ще те лиши от свободата, която толкова обичаш. Страхуваш се да не загубиш онзи пламък на самостоятелността, който гори толкова силно в теб. Да допуснеш някой друг в своя свят също е трудно за теб. Не се привързваш лесно и всъщност имаш някои проблеми с ангажираността, защото се боиш да не се обвържеш с грешния човек. Да бъдеш открита също не е естествено за теб. Любовта те ужасява, защото би означавало да покажеш истинското си аз, а се страхуваш да не бъдеш отхвърлена. Изглеждаш жилава, но дълбоко в себе си си мека и чувствителна. Когато обаче допуснеш някого до себе си, то това е, защото този човек е изключително специален за теб. А след като се привържеш, обичаш с огнена страст. Това също те притеснява, защото не всеки носи огъня, който имаш ти, и не искаш да изплашиш някого с него.

Телец

Ти си упорита. Мразиш промяната и се ужасяваш от нея. Зоната ти на комфорт е най-голямата ти бариера пред интимността и не позволяваш на никого да проникне в емоционалния ти свят. Градиш крепости, за да не допуснеш любовта. Това, което най-много се боиш да промениш, е твоето ниво на независимост. От твърде дълго време не разчиташ на никого, освен на себе си. Изглеждаш сдържана, но отвътре си истински романтик, който се мечтае за истинска и стабилна любов. Искаш любовта да продължи дълго, за да не ти се налага да адаптираш живота си към някого, а после да ти се налага пак да го променяш. Влюбването и влизането във връзка може да ти даде тази сигурност, която копнееш да почувстваш, но мисълта да живееш в тази блажена сигурност, само за да я загубиш, те ужасява.

Близнаци

Ти си непредсказуема. Единственото предвидимо нещо при теб е, че гарантирано ще промениш решението си и ще го правиш постоянно. Имаш ненаситно любопитство в живота, към всички и всичко. Страхуваш се от любовта, защото не искаш да се чувстваш ограничена по някакъв начин. Връзките те плашат, защото постоянно се чудиш дали това е човекът, който е подходящ за теб. Освен това постоянно се притесняваш, че ще загубиш интерес към човека, в когото смяташ, че си влюбена. Колкото и да си жадна за разнообразие обаче, искаш любов. Мечтаеш да срещнеш някой, който да се разбира добре с всички твои личности и който да разширява кръгозора ти. Това, което най-много те плаши в любовта, е тишината. Страхуваш се, че стабилността, която една връзка би донесла, ще се превърне в скука. Също така се боиш да не се загубиш в любовта. Част от теб смята, че това може да означава да загубиш чувството си за приключения, социалния си живот и дори свободния си дух.

Рак

Ти си най-грижовният и любящ знак на зодиака. Теб те е грижа за другите и не се страхуваш да покажеш своята чувствителност пред света. Обичаш хората силно и влагаш всичко във взаимоотношенията си, без да мислиш дали ще бъдеш наранена. Ти си лоялна и всеотдайна, дори когато си привлечена от егоистични или токсични партньори. Възможно е в миналото си да си имала нездравословна връзка, в която си жертвала много от себе си. Затова сега не искаш болката, която идва с чувството на разочарование отново. Страхуваш се от любовта, защото не искаш да се чувстваш недооценена. Ти влагаш сърцето и душата си, когато обичаш, и се страхуваш да не получиш само безразличие в замяна. Имаш големи очаквания, когато става въпрос за романтика и не искаш да се задоволиш с посредствена любов. Искаш близост и се нуждаеш от емоционална сигурност повече от всичко друго. Но се боиш, че ще се влюбиш в някой, който е ненадежден. Чувствената ти природа също така те кара да се страхуваш да бъдеш открита. Боиш се да покажеш колко чувствителна и нежни си. Ето защо ти е по-лесно да се грижиш за другите, защото това означава, че не е нужно да си уязвима, а любовта те прави най-уязвима.

Лъв

Ти обожаваш всичко, което е свързано с любовта. Лесно се влюбваш, но е трудно да останеш влюбена и да намериш някой, който може да ти бъде равен. В известен смисъл се страхуваш от любовта, защото се страхуваш от разочарованието. Имаш високи стандарти и се боиш да не се обвържеш с неподходящия човек. Ти си най-щедрият от зодиака и ти е по-удобно да даваш, отколкото да получаваш, но имаш нужда от някой също толкова щедър, колкото си и ти. Имаш нужда от възхищение, уважение и преданост. Възможно е в миналото си да си изпитала голяма сърдечна болка и сега не желаеш да се чувстваш отново по този начин. Тези истории от миналото водят до проблеми с доверието. Големият страх, който имаш във връзките, е, че партньорът ти може да спре да те обича. Това обаче се дължи главно на твоята собствена несигурност и страх от отхвърляне. Ти цениш своята гордост и рационалност и се страхуваш, че любовта ще замъгли сетивата ти. Освен това имаш силно чувство за независимост и се ужасяваш, че любовта може да те принуди да се откажеш от него.

Дева

Ти позволяваш хората да виждат в теб само това, което ти искаш. Живееш сред защитни стени и умело прикриваш своите собствени грешки. Твоят комплекс за малоценност произтича от прекалено критичния ти и аналитичен характер. Да, ти си сурова към другите хора, но човекът, за когото си най-трудна, си самата ти. Ти си твърде наясно със собствените си недостатъци. Стремежът ти към перфекционизъм и високите ти стандарти ти пречат да осъзнаеш колко достойна си за любов. Имаш присъщ страх от любовта, тъй като това означава възможност за истинска връзка. Идеята да бъдеш открита те ужасява. Не само се страхуваш, че някой може да разбере, че имаш меко и уязвимо сърце, но се страхуваш, че ще види и нещата, които не харесваш в себе си, и че той също няма да ги хареса. Непрекъснато се луташ между изключителна параноя и прекомерно доверие. Имаш нужда от човек, на когото можеш да се довериш, но се страхуваш да не се влюбиш в някой, който ще бъде по-важен за теб, отколкото ти за него - още едно следствие от твоя комплекс за малоценност.

Везни

Твоята вътрешната нерешителност и страхът да останеш сама може да те тласне към неангажиращи връзки, но в действителност искаш да изживееш любов, която да подкоси коленете ти. Мечтите за истинска любов и намирането на подходящ партньор са един от основните приоритети в живота ти. Искаш дълбока и смислена връзка, не се задоволяваш с нищо по-малко, когато става въпрос за любов. Подобно на Дева, ти си наясно със собствените си недостатъци. Загрижена си прекалено много за начина, по който те възприемат другите. Интимността те плаши, защото не искаш да навлизаш в хаотичната сфера на емоциите. Притежаваш емоционална дълбочина, но не си добра в контролирането на чувствата. За теб е важно всичко винаги да е спокойно и хармонично, че си склонна да заметеш проблемите под килима и да пренебрегнеш собствената си болка. Толкова се страхуваш от самотата, че отблъскваш любовта, вместо да бягаш към нея.

Скорпион

Не е тайна, че твоят страх от любовта идва от вродения ти страх от предателство. Ти не се доверяваш на другите и си подозрителна към всички, особено към най-близките си хора. Този страх е по-дълбок, отколкото изглежда на повърхността, придружен е от страх да се чувстваш отхвърлена и страх от изоставяне. Някои те наричат мистериозна, но не си дават сметка до каква степен си резервирана и затворена в себе си. Ти се страхуваш се от любовта, защото се боиш да покажеш истинското си аз на грешния човек. Когато се довериш на някого, искаш да бъде за цял живот и то пред човек, когото обичаш с прословутата си страст и свирепост. Боиш се обаче, че когато се разкриеш пред някого, ще се окажеш предадена от него и това ще разбие сърцето ти непоправимо. Когато обичаш обаче, това е дълбоко, напълно и до известна степен, безусловно. Любовта те плаши, защото се боиш да не станеш твърде зависима от някого. Страхуваш се да обичаш, защото се страхуваш, че ще загубиш себе си в друг човек. Твоят таен страх, вероятно този, който най-много те възпира от любовта в момента, е страхът ти от щастие. Добрата любов може да бъде пред теб и всичко, което ще можеш да направиш, е да мислиш, че е твърде хубаво, за да бъде истина. А след това да направиш това, което винаги правиш - да станеш параноична и разрушителна и да саботираш сама нещо добро.

Стрелец

Ти си енергична, любопитна и имаш ненаситна жажда за живот. Това, което жадуваш дори повече от любовта, са приключенията. За теб скучният живот означава, че изобщо не живееш. Страхуваш се от любовта, защото се страхуваш от скуката. Искаш страст и вълнение всеки ден и се боиш, че ако се настаниш в рутината, която идва с любовта, ще се откажете от това. Ти си вечен самотник. Това произтича не само от страха ти от тълпата, но и защото имаш чувството, че трябва яростно да пазиш свободата си. Бягала си и преди, когато си се чувствала твърде близо до друг човек. Страхуваш се, че ще иска да жертваш нещата, които смяташ за най -скъпи. А да се откажеш да пътуваш, да се срещаш с нови хора и да имаш нови преживявания би означавало да се откажеш от живота, който обичаш. Въпреки че имаш репутация на играч, когато става въпрос за любов, ти си изключително отдадена. Ти си идеалист, особено що се отнася до любовта, и се страхуваш да не се чувстваш прекалено добре с неподходящия човек. Не искаш да се привързваш към някого, само за да откриеш, че той просто „не те разбира“.

Козирог

Имаш изумителен самоконтрол, отговорна си, съсредоточена и дисциплинирана. Страхуваш се от любовта, защото идеята за нея просто изглежда безразсъдна и непредсказуема. Трябва да формулираш, анализираш и да имаш план. Любовта може да бъде несигурна, затова си много предпазлива. Не искаш да я допуснеш, само за да разруши живота ти или да те накара да загубиш контрол. Мразиш да се проваляш в живота и любовта също не е нещо, в което искаш да се провалиш. Ти си реалист и не носиш розови очила, когато става въпрос за любов, просто знаеш, че искаш тя да продължи дълго. За теб любовта е инвестиция. Инвестиция на твоите усилия, време, пари, на теб самата. Ако връзката ти се провали, това би била твърде голяма загуба. Трудно е да бъдеш спечелена, но след като защитните ти стени паднат, ти си отдадена и лоялна, дори към някой, който не го заслужава. Това те плаши, защото знаеш, че няма да го напуснеш, дори когато знаеш, че трябва. Едно от нещата, от които най -много се интересуваш, е твоята гордост и това как светът те вижда. Ужасена си, че любовта ще те направи глупава и се страхуваш, че болката, която ще дойде от това, ще бъде публична и унизителна. Не искаш да изглеждаш слаба.

Водолей

Имаш дълбока нужда от време насаме и от свобода. Страхуваш се от любовта, защото не искаш да се чувстваш ограничена. Ти си лоялна и отдадена, когато си влюбена. Даваш на партньора си независимостта, която искаш да ти бъде дадена в замяна, гледайки на него като на равен, без да искаш да го притежаваш, но се боиш, че няма да получиш същото в замяна. Ти си идеалист, който иска истинска любов, но се дистанцираш емоционално, за да защитиш независимостта си, ставайки склонна към случайни връзки. Това не означава, че не искаш да си намериш партньор. Просто се страхуваш, че няма да намериш идеалния партньор за теб, който разбира колко цениш индивидуалността. Не искаш да имаш връзка, в която и двамата губите представа кои сте. Ти имаш дълбок страх да не бъдеш приета. Това идва от високите очаквания, които поставяш пред себе си, както и от твоята гордост. Страхуваш се от любовта, защото това би означавало да си прозрачна 24/7 и се страхуваш да бъдеш честна с някой друг за това как си. Ти се доверяваш на всекиго и някои дори биха те нарекли наивна. В миналото с добрия ти нрав е било злоупотребявано. Ти цениш логиката пред емоциите и не искаш да губиш усета си отново.

Риби

Ти страхуваш да не бъдеш използвана. Ти си безкористна и се опитваш да помогнеш на другите, без да очакваш нищо в замяна. Вероятно това, което искаш дори повече от намирането на любовта, е да помагаш на другите. Често се оказваш привлечена от измъчени души и нуждата ти да спасявате други хора те оставя неспособна да поставяш граници. Страхуваш се от любовта, защото не искаш да се чувстваш използвана. Струвало ти се е, че си била влюбена много пъти - всичко, което някой трябва да направи, е да каже правилните неща, за да повярваш, че си влюбена в него. Нямаш вина, ти си романтичка. Страхуваш се от любовта, защото знаеш, че се привързваш твърде лесно и си го правила много пъти, но с неподходящи хора. Ти си безусловно щедра и твърде много пъти си имала партньори, които искат да вземат всичко от теб, докато не ти остане нищо за даване. Не искаш да чувстваш отново тази празнота.