Ако се замислиш и огледаш около теб, ще забележиш, че много успешни жени са сами. Но защо е така?

На този въпрос ще отговорят трима експерти – Джон Грей, Катрин Скот и Норийн Ерлих. Те са единодушни за основната причина, поради която силните жени не могат да открият любовта, и нещото, което трябва да направят, за да се справят с този проблем.

Силните жени трябва да... приемат своята женственост.

Преди да обвиниш експертите в сексизъм и назадничаво мислене, трябва да разбереш, че този съвет се основава на сериозни биологични причини.

Когато една жена заема ръководна позиция, тя много често е заобиколена от мъже. Тази тестостеронова обстановка предизвиква отделянето на повече тестостерон и в нейното тяло. А по-високите нива на хормона не изчезват просто защото се е прибрала вкъщи или защото отива на среща.

Мъжете, от своя страна, са привлечени от жени, които притежават 10 пъти повече естроген от тях самите. А по-високите нива на тестостеронът могат да попречат на това. Накратко казано – мъжете не могат да си представят да бъдат мили и нежни с една мъжествена жена.

Дори да се опиташ да излизаш само с влиятелни и успешни мъже, от които струи тестостерон и сила, успехът ти не е гарантиран, защото тези мъже не са чак толкова много.

Какво да направиш?

Според експертите трябва да му показваш, че си жена, макар и силна.

Това не означава да носиш рокли всеки ден, да се обличаш в розово, да се поливаш с брокат и да се държиш глуповато в негово присъствие. Най-лесният начин да му покажеш женствената си страна, е да му разкажеш за деня си – покажи емоции, покажи, че можеш да си чувствителна и ранима.

Няма причина да не бъдеш силна и независима, но в същото време можеш да бъдеш и женствена.

Ключът към успеха е в баланса. Открий правилния баланс и съвсем скоро ще откриеш любовта.