Всички ги обичаме - въглехидратите са вкусни, засищащи и за съжаление ни карат да пълнеем. Чували сме, че доста дами се отказват от това мъничко удоволствие в името на добрата фигура. Ако и на теб ти липсват спагетите и пицата, ти предлагаме един примерен режим, който включва въглехидрати, но ако го следваш няма да качиш допълнителни килограми. Това означава, че ще ти бъде вкусно, ще се чувстваш заситена и няма да надебеляваш. Звучи чудесно, нали?

Тайната е в това, че е необходимо да залагаш на сложни въглехидрати като овесени ядки, киноа, сладки картофи и бобови. Добре е да разпределиш дневното си меню между порция зърнени по избор, един или два плода и бобови по двой избор. Подготвили сме примерен план за един здравословен ден, в който ще хапваш цели пет пъти. 

Закуска: Половин чаша овесени ядки с орехи и чия 

Похапване преди обяд: Кисело мляко със сезонни плодове

Обяд: Салата от киноа, черен боб и зеленолистни по твой избор

Следобедна закуска: 1/4 чаша ядки и една ябълка

Вечеря: 100-150 грама протеин (пиле, риба), 2 чаши безскорбялни зеленчуци (като броколи и зелен боб), 1/2 сладък картоф, пълнозърнеста паста или кафяв ориз. 

Звучи вкусно, нали? Можеш да нагодиш този примерен план към своите вкусове и да си приготвяш сама обяда за работа. Така ще имаш възможност да контролираш храната, която приемаш, а освен това ще спестиш и средства - планирането на менюто и домашно приготвената храна винаги излизат по-евтино.