Ако ви е трудно да останете сити до обяд, не сте сами. Ключът към по-засищаща закуска е протеинът, но това не означава, че трябва да хапвате огромен омлет всеки ден, веднага след като се събудите. Просто вземете пример от Дженифър Анистън, която споделя хитрия си трик за това как остава сита до обяд.

Анистън е най-известна с това, че играе Рейчъл Грийн в „Приятели“. Но за любителите кулинари, нейното шоколадово-вишнево протеиново смути и едноименна салата (която тя, Кортни Кокс и Лиса Кудроу ядяха за обяд всеки ден на снимачната площадка) са също толкова известни, колкото нейната героиня. Но когато става въпрос за рецепти за закуска, нейният хак, който й помага да остане сита, е просто гениален.

„Когато се събудя, пия топла вода с лимон и след това имам шейк или авокадо с яйца, което е едно от любимите ми“, споделя Анистън. “Понякога може да хапна просо с банан или ще си направя овесена каша с разбит яйчен белтък.”

Последното може да не звучи вкусно, но изчакайте. Актрисата се кълне в този хитър трик, на който я учи бившият й съпруг Джъстин Теру.

„Той ме научи на този малък трик, който ми помага да получа допълнителна доза протеин! Точно преди овесената каша да се сготви, просто разбивате яйчен белтък и това придава на закуската тази пухкава текстура, която е и вкусна“, обяснява тя.

Разбира се, може да добавите цяло яйце, ако искате, но добавянето само на белтък ще остане незабележимо като в същото време закуската ще е вкусна и питателна. Аерирайте белтъка с бъркалка преди да го излеете в овесените ядки, за да ги направите още по-пухкави. Така закуската ще ви държи по-сити за по-дълго време и в същото време ще ви даде доза от така ценния за тялото протеин.