Проучвания показват, че жените никога не са изневерявали повече, отколкото в наши дни. Подобно поведение е особено лесно да бъде осъдено, но нека не забравяме, че то винаги е породено от проблем – или в нас самите, или в отношенията с партньора ни. Често не сме открити и осъзнати, което води до задълбочени проблеми с трудно решение. Няма нужда да намесваме моралните ценности, които бързо се менят с времето, но колкото и да не ви се вярва, за подобни ситуации виновни са и технологиите. Какви обаче са най-често срещаните причини за изневяра от женска гледна точка, нека разберем от отговорите на 12 жени, които са минали през този етап. И внимание - отговорите им могат да ви изненадат доста!

1. „Нямах никаква свобода“

Имах приятел, който постоянно ме следеше. Искаше да знае къде съм 24/7. Харесваше и коментираше всяка моя снимка в социалните мрежи, пишеше и се обаждаше на приятелите ми, което беше пълен кошмар. Целият този контрол ме тласна към изневярата.

2. „Бях незабележима“

Не бях щастлива с партньора си. Той не ме виждаше. Не ми даваше емoцоналното, менталното и физическо внимание, от което имах нужда. Имах усещането, че съм предмета, който стои до него просто, за да си запълни времето понякога. А човекът, с който му изневерих, ме караше да се чувствам несравнимо – като най-сексапилната жена на света.

3. „Имах нужда от различни сексуални партньори“

Можете да ме наречете „хронично“ изневеряваща, но да, търсех да задоволя нуждите си при различни мъже до 30-тата си година. Най-накрая намерих начин как да задоволявам тази своя нужда по етичен начин – открих полиаморията (едновременните любовни отношения с няколко души по взаимно съгласие). Изневерите вече са минало.

4. „Бях отегчена“

Когато изневерявах партньорът ми нямаше вина. Не е имало нещо, което да прави или да не прави. Просто имах нужда от разнообразие...

5. „Търсех внимание“

Не получавах достатъчно внимание от половинката си. Нито емоционално, нито сексуално. Мъжът, с когото изневерих, не беше нищо особено и днес съжалявам страшно много.

6. „Исках да опитам нещо различно“

Случи се, защото твърде млада влязох в отношения, които се оказаха сериозни, а аз не го разбирах. Имах нужда да проучвам и изучавам различни мъже, да пробвам разнородни връзки с променяща се динамика. Не мислех какво правя и не бях готова за раздялата, която последва. Беше объркан период от живота ми.

7. „Бях самотна“

Мъжът ми не ме беше докосвал почти пет години... не можах да издържа.

8. „Чувствах се игнорирана“

Меденият месец свърши, започнахме да работим повече, пътувахме в командировки прекалено много, отдалечаваше се от мен все повече и в един момент започнах да се усещам ненужна. Срещнах мъж, съвсем случайно, изпихме по няколко бири и преди да усетя се случи. Интересното е, че исках да го виждам и след това. Обръщаше ми внимание, готвеше за мен и приготвяше вана със свещи. Тъй като съм ужасна лъжкиня, не успях да го спестя на бившия си мъж“.

9. „Чудех се – какво ще стане, ако...“

Бях щастлива във връзката си, влюбена и задоволена. Но постоянно си задавах въпроса "Какво ще стане, ако опитам с някой друг?" „Другият“ ми беше приятел и някога имахме отношения. Любопитството ме хвана в неподходящ момент и се случи. Преживяването не беше нищо особено и веднага след това се почувствах ужасно виновна!

10. „Никога не излизахме“

Игнорираше ме, докато играе видео игри по цял ден, а аз постоянно исках да излизаме, а той – не. Аз обаче не се съобразявах с него. Освен това започнах да изкарвам повече пари от него, което го направи ужасно ревнив. Срещнах онзи мъж на работа и се случи. Почувствах се виновна, но явно не достатъчно, за да спра...

11. „Импулсивна съм“

Направих го, защото вече не ми пукаше за половинката ми. Бяхме заедно от много време, но осъзнах, че щом съм стигнала до изневяра, това доказваше, че не сме един за друг. Направих го, защото винаги грабвам мига и ми се случва, това което аз искам.

12. „Влюбих се“

Поставих се в глупава ситуация сама – и не знаех как да кажа „не“. След като на 23 се влюбих за първи път, никога вече не се забърквам в каши!

Скъпи господа - един съвет към вас: Никога не приемайте половинката си за даденост. Отговорите на тези дами показват защо...