Само желанието за нещо ново не е основната причина за изневяра. И мъжете, и жените започват нов роман, защото в семейните отношения нещо им липсва. А необходимостта да се запълни образувалата се празнина води до измяна и впоследствие – раздяла.

Ето трите основни причини, поради които жените изневеряват на мъжа до себе си:

1. Липса на общуване

Основната движеща сила, която насърчава жените да влизат в интимна връзка, е чувството за привързаност. То е като химическо блаженство, което създава привличане и близост. Когато жената не се чувства свързана с мъжа до себе си, чувството за интимност изчезва. Тогава се появява физическото привличане към обект от срещуположния пол и възможността за нова връзка с него.

2. Отмъщение

В около един на всеки пет случая жените изневеряват заради желанието си да отмъстят. Това отмъщение може да бъде както отговор за минало прелюбодеяние от страна на половинката, така и реакция срещу неговото лошо отношение.

Много жени признават, че са изменили, защото съпрузите не са им помагали достатъчно с децата, били са постоянно заети в работата и изобщо не са им помагали в домакинската работа.

Други споменават, че са отмъстили на мъжа си заради неизпълнените очаквания за празници като Свети Валентин, рожден ден или годишнината от сватбата.

3. Незадоволителен секс

Не е тайна, че напрегнатото, планирано и бързо променящо се ежедневие на хората води до незадоволителен сексуален живот. Липсата на страстен и пълноценен секс е още една причина жените да "кръшкат". Мъжете обикновено се оплакват от количеството, а от жените - от качеството на интимните отношения. На жените често не им достига страст и интимност. Те искат нежност, спонтанност, дори агресивност понякога, искат да бъдат хвърлени на леглото, завързани и т.н.

Грешката, която мъжът прави е, че допуска и приема мисълта, че жена му е изгубила интерес към него. А повечето жени не са съгласни с брак, който е лишен от страст...