Без значение дали го осъзнаваме, или не, нашето подсъзнание диктува поведението ни. Когато погледнете илюстрацията по-долу, вие ще я видите в нейната цялост. В същото време обаче вашето подсъзнание ще ви накара да задържите малко по-дълго погледът си върху фигурата, която илюстрира най-силните ви тревоги в момента. Убедете се в това сами...

Какво привлече погледът ви? Нека видим резултатите...

1. Синята птица

Чувствате се неразбрани и самотни. Различни. В модерното забързано време, когато повече чатим, отколкото разговаряме, ви липсват приятелите, липсват ви споделените моменти, липсва ви усещането за истинско общуване с тези, на които държите. Не забравяйте, че дори когато хората около вас са далече от вас, вие може да бъдете със себе си. Щом никой не може да отдели време и средства да пътува с вас, пътувайте сами. Щом никой не може да дойде с вас да гледа филма, който искате, отидете да го гледате сами. Защото да си сам, не значи да си самотен! Да си сам, значи да се чувстваш добре в кожата си и да умееш да даваш на себе си това, от което се нуждае душата ти.

2. Лъвовете

Загрижеността ви за най-близките ви е пословична. Както и тревожността ви, свързана с тях. Притеснявате се, искате да ги пазите, да им помагате, да ги напътствате. Опитвате се да ги предпазвате от грешки, да им посочвате правилните решения, да ги мотивирате и... всъщност да ги променяте. Трябва да приемете, че не можете да контролирате живота на другите. Можете само да им предлагате любовта си. И да вярвате, че Бог знае по-добре от всички нас кое е най-доброто за нас. И за хората около нас.

3. Пантерата

Неуверени сте относно професионалното си бъдеще. Не знаете накъде да поемете. Чувствате, че се нуждаете от промяна, а не сте сигурни дали е дошъл моментът да я направите. Истината е, че никога не сме напълно готови за новата посока в живота си. Но затова е и самият живот - за да научи, че няма успех без риск и че за да живеем така, както искаме, трябва да се осмелим да излезем от зоната си на комфорт. Трябва да се осмелим да скочим. 

4. Жирафите

Продължавате да търсите одобрението на останалите. Продължавате да се нуждаете от тяхното приемане и разбиране. И когато не го получите, това ви кара да се съмнявате в себе си, в преценката си, в решенията си. Забравяте, че никой не може да вижда нещата като вас и никой не може да живее живота ви вместо вас. Време е да се научите да се доверявате повече на инстинктите си. Време е да започнете да се вслушвате повече във вътрешния си глас и по-малко в гласовете на хората около себе си. Време е да започнете да си вярвате.

5. Двете птици

Чувствате, че губите връзката с човека до вас. Че и двамата се променяте. Че това, което някога е било, вече не е. И не знаете какво да направите. А единственото, което трябва да направите, е да осъзнаете, че всичко и всички се променяме. Но това, което ни свързва, остава неизменно - любовта, уважението привързаността. Благодарността. Признателността. Затова не се опитвайте да върнете миналото, а прегърнете настоящето. И заедно с него ще прегърнете любовта си и човека до себе си.

6. Зебрите

Изпитвате силна, на моменти неконтролируема носталгия по миналото. Иска ви се да върнете времето, да се върнете там, където сте били. Да станете пак такива, каквито сте били. Струва ви се, че тогава ще намерите спокойствието, което търсите. Че ще станете пак себе си. И забравяте, че се намирате там, където трябва да бъдете. И сте човекът, който трябва да бъдете. Че учите уроците си и разширявате мирогледа си. И че промяната не ни ограбва, а ни обогатява - с опит, мъдрост и сила. Стига да ѝ го позволим...