X

Знаете ли, че тези известни личности всъщност са бежанци?

от в 12:00 на 03.02.2017 в Звезди | Холивуд


Знаете ли, че тези известни личности всъщност са бежанци?

Знаете ли, че тези известни личности всъщност са бежанци?

Първите решения на новия президент на САЩ Доналд Тръмп предизвикаха вълна от коментари и недоволство. Един от най-противоречивите укази, които той подписа бе този за спирането на американската програма за прием на бежанци. С него той изрично забрани приема на сирийски бежанци до второ нареждане. За срок от три месеца в САЩ не могат да влизат граждани на Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключения ще се правят за дипломати от тези страни.

Ние решихме да погледнем от малко по-различна гледна точка на този проблем и да ви припомним имената на някои световноизвестни звезди, които всъщност са бежанци:

Мила Кунис

По време на Студената война, Кунис и семейството й избягали от Украйна, за да търсят по-добър живот в Америка. След като разбра за документа на Тръмп, съпругът на Кунис Аштън Къчър коментира в Twitter: "Съпругата ми е дошла в тази страна с виза за бежанци по средата на Студената война. Кръвта ми кипи в момента".

Фреди Меркюри

Фронтменът на Queen също е бежанец. Той е роден в Занзибар, а когато бил тийнейджър на острова избухнала революция и Фреди бил принуден, заедно със семейството си, да избяга в Англия. 

Рита Ора

Когато певицата била само на годинка, семейството й избягало от Косово във Великобритания.

Алберт Айнщтайн

През 1933 г. гениалният учен избягва от нацистка Германия. Тогава той казва: 

"Трябва да живея в страна на политическа свобода, толерантност и равноправие между всички граждани".

Иман

Безстрашната Иман успяла да се спаси от страшни времена в Сомалия и избягва в Кения, където била открита като едно от най-известните лица на модата. 

Глория Естефан

Латино звездата е само на две годинки, когато семейството й бяга от Куба, по време на кубинската революция на Фидел Кастро през 1959 г. Теми   бежанци | Доналд Тръмп

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.