Първите решения на новия президент на САЩ Доналд Тръмп предизвикаха вълна от коментари и недоволство. Един от най-противоречивите укази, които той подписа бе този за спирането на американската програма за прием на бежанци. С него той изрично забрани приема на сирийски бежанци до второ нареждане. За срок от три месеца в САЩ не могат да влизат граждани на Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключения ще се правят за дипломати от тези страни.

Ние решихме да погледнем от малко по-различна гледна точка на този проблем и да ви припомним имената на някои световноизвестни звезди, които всъщност са бежанци:

Мила Кунис

По време на Студената война, Кунис и семейството й избягали от Украйна, за да търсят по-добър живот в Америка. След като разбра за документа на Тръмп, съпругът на Кунис Аштън Къчър коментира в Twitter: "Съпругата ми е дошла в тази страна с виза за бежанци по средата на Студената война. Кръвта ми кипи в момента".

Фреди Меркюри

Фронтменът на Queen също е бежанец. Той е роден в Занзибар, а когато бил тийнейджър на острова избухнала революция и Фреди бил принуден, заедно със семейството си, да избяга в Англия. 

Рита Ора

Когато певицата била само на годинка, семейството й избягало от Косово във Великобритания.

Алберт Айнщтайн

През 1933 г. гениалният учен избягва от нацистка Германия. Тогава той казва: 

"Трябва да живея в страна на политическа свобода, толерантност и равноправие между всички граждани".

Иман

Безстрашната Иман успяла да се спаси от страшни времена в Сомалия и избягва в Кения, където била открита като едно от най-известните лица на модата. 

Глория Естефан

Латино звездата е само на две годинки, когато семейството й бяга от Куба, по време на кубинската революция на Фидел Кастро през 1959 г.