Американската козметичка Карол Маджо казва, че пластичната хирургия не е единственият начин за борба със стареенето или лицевите несъвършенства. Карол е разработила серия от упражнения, на базата на многогодишния си опит. Според нея те са реална алтернатива на кардиналните методи на пластичния хирург. С помощта на тези упражнения можем да направим формата на носа си по-грациозна, устните по-плътни, а двойната брадичка почти невидима. За да се постигне видим резултат, Карол Маджо препоръчва тези упражнения да се правят поне 2 пъти на ден. С тяхна помощта може да започнем да изглеждаме по-млади с няколко години или дори десетилетия.

Предлагаме ти 10 проверени упражнения от известната книга на Карол Маджо „Новото лице: Направи си естествен лифтинг”, насочена към решаване на основните проблеми на хората с външния им вид.

Препоръки как да се изпълняват упражненията:

Поза. Препоръчително е да правиш всички упражнения в следната поза – седни изправена с възможно „най-изправен” стомах, сякаш се опитваш да докоснеш пъпа си до гръбнака. Стегни мускулите на бедрата. Тази поза ще ти позволи да се съсредоточиш върху конкретните мускули на лицето, върху които ще работиш.

Парене в мускулите. Трябва да има усещане за парене и пулсиране в мускулите, докато изпълняваш упражненията. Това показва, че мускулите ти работят с максималния си капацитет. Когато правиш упражнения с лицеви мускули, върховете на пръстите осигуряват необходимата съпротива, за да могат мускулите да работят по-ефективно.

Забрави за болката. За да отпуснеш мускулите след упражненията, притисни устните си плътно и издухай, като устните вибрират. Това ще облекчи излишното мускулно напрежение и всички възможни мускулни болки, които се развиват по време на упражненията.