Времето минава, правят се нови и нови филм, старите избледняват в паметта ни и накрая си спомняме само най-добрите филми от даден период. Същото се отнася и за 90-те години. Но за всеки добър филм, който критиците обожават, се правят поне по 10 безсмислени филма със странни сюжети, които критиците обичат да мразят. Е, като деца не страдахме от техните предразсъдъци и гледахме такива филми, защото бяха забавни и страхотни (според тогавашните ни стандарти).

Така че защо да не си припомним някои от тях? Днес ви връщаме назад в детството с 13 филма, които обичахме като деца, но ни се струват малко странни днес. След като разберете, които са те, е много вероятно да искате да си ги припомните. Според едно проучване от 2014 г. хората обичат да гледат филми, които вече са гледали, защото им харесва да си припомнят своите стари избори и да ги сравняват с днешния си опит, т.е. обикновено си казвате „Боже, ама наистина ли съм гледал този филм, той е толкова по-ужасен, отколкото си спомням“ и вътрешно се чувствате по-добре, защото сте израснали. Това казват психолозите, а ние казваме, че понякога просто обичаме да си припомняме доброто старо време.

В галерията ни ще откриете 13 филма, които често гледахме като деца, независимо колко пробойни имат в сценария и колко странни ни се струват днес.