Има редица професии, при които теглото е основното, което се следи, например: модели, балерини и стюардеси. Те трябва да поддържат добра фигура през целия си живот и да се придържат към определени правила.

Най-често храненето на моделите е много ограничено в калории и небалансирано в броя на микроелементите и витамините, следователно, без особена нужда, не трябва да ги следвате сляпо. Но редица правила могат да бъдат включени в живота ви и ако ги спазвате, тогава няма да има проблеми с наднорменото тегло. Важно е да запомните, че храненето трябва да бъде пълноценно, без употребата на съмнителни лекарства. Не наблягайте на диуретици и лаксативи, тъй като това причинява сериозни здравословни проблеми.

Зад фигурата на моделите стои ежедневна работа. През по-голямата част от живота си те са на диети, но често строгите ограничения на храната причиняват сив тен и матова коса, така че е важно да се постигне баланс, така че външният вид да не страда. Ако искате да постигнете моделни мерки, не трябва да се подлагате на диета, а по-скоро да промените начина си на живот и да следвате редица правила, които ще поддържат фигурата ви и ще увеличат красотата ви.

Вижте в галерията кои са те: