Пълничка балерина се радва на фигурата си като споделя видеоклипове и снимки, на които танцува в прилепнали трика, повече от десетилетие след като е спряла с балета заради натиска да отслабне.

Илиана Вера е 30-годишна гримьорка от Тексас, САЩ и също така е класическа балерина. Тя споделя, че е започнала да се занимава с танци на около 6-годишна възраст, но в последствие се е отказала на 17, заради постоянния стрес, че трябва да отслабне.

"Не можех да задоволя изискванията на инструкторите си, а и не исках особено", спомня си тя. Въпреки това Илиана не се отказва за дълго. Когато навършва на 18, тя се обръща към бурлеската, която комбинира любовта й към "танца, изкуството, музиката и модата".

"Започнах да изучавам различни видове танци, които ми дават свободата да се изразявам по позитивен за тялото си начин", обяснява тя. Илиана започнала да вмества опита си от балета в бурлеска изпълненията си и се обърнала към приятелите си от детството, които станали преподаватели по танци, за да "поизбършат прахта" на уменията й. Илиана отбелязва, че тренировките по балет са я накарали да се почувства "елегантна и силна" и много от бурлеска изпълненията й включват пози и движения на ръцете, които произхождат от дисциплинирания стил на танцуване.

Възпитаничката на Университета в Северен Тексас пълни профила си в Инстаграм със свои снимки в остри обувки и бурлеска костюми, които очертават естествените й извивки. Със зашеметяващия кадър, на който е заела балетна поза върху стълбище, тя признава че "все още има какво да научи като танцьор". "Формата ми не е съвършена", пише тя. "Панделките ми не са вързани, защото тези снимки бяха заснети в изоставена къща и трябваше да я напуснем много бързо. Продължавам да се уча всеки един ден".

Илиана също така споделя видеоклипове на себе си, на които практикува балет и бурлеска пред ликуващата публика. И докато тя е намерила свободата да изрази себе си чрез бурлеската, тя насърчава всеки, който мечтае да се занимава с балет, да се придържа към него и да се бори с желанието да се откаже, както тя е направила. Илиана също така отбелязва, че въпреки целите си, винаги поставя на първо място своето достойнство и вярвания.

"Танцът кара тялото ми да се чувства живо и аз давам всичко възможно да уважавам изкуството - това включва и да обичам тялото си", споделя тя. В свое интервю, Илиана споделя, че счита актрисите Бриджит Бардо, Мария Феликс и Джейн Мансфийлд за свои идоли и русият й стил несъмнено е вдъхновен от любовта към стария Холивуд.

"Изразявам себе си като подбирам дрехите си без никакви резерви или извинения за тялото си", пише Илиана. "Нося каквото искам да почувствам и понякога съм наистина възхитителна, а друг път - по-улегнала. Опитвам се да не се ограничавам от специфичен стил дрехи и винаги излизам от зоната си на комфорт".