Майката на три деца Кейси Гемъл винаги е била фен на „косплея” – занимание, в което малки и големи се костюмират и гримират, за да заприличат на любимите си герои. Но един ден това нейно хоби ѝ донесло доза от негативни емоции (но пък за добро) – Кейси едва се побрала в костюм на Батгърл с размер 5XL. Тя била толкова ужасена от снимките си и осъзнала, че е настъпил моментът да промени живота си.

37-годишната дама започнала да качва килограми след раждането на децата си, постепенно тя достигнала притеснителните 159 кг. Снимката, на която си личало, че едва се е побрала в костюма на Батгърл, ѝ подействала отрезвяващо. Тя решила, че е време да се пребори с вредните навици:

„Винаги съм обичала храната и се стараех да изяждам всичко, сложено в чинията ми”, разказва Кейси. „Но децата ми никога не си изяждаха цялата вечеря и аз ядях и техните остатъци, заедно с моята вечеря, която обикновено беше готова храна за вкъщи. Знаех, че през годините съм качила килограми, но в моите представи положението не беше чак толкова зле. Когато видях онези снимки, не можах да повярвам, че това съм аз. Въобще не приличах на Батгърл, по-скоро на Фатгърл (fat - дебела). След това реших най-накрая да се кача на кантара, не вярвах на очите си, когато той показа 159 кг.”

Проблемите на Кейси започнали още когато била на 17 г. Тогава тя започнала да се среща с бъдещия си съпруг, който вече имал 18-месечна дъщеря от друга връзка:

„Ядяхме всичко, което си пожелаехме, а аз често ни черпех с храна за вкъщи. Продължавахме да се храним по този начин и през следващите години. Тогава родих Уилоу и Ксавиер и знаех, че съм напълняла, но в ума ми за майките е съвсем нормално да са пълнички. Не тренирах, а ядях мното готова храна за вкъщи, няма нищо странно в това, че качих толкова много килограми.

Страстта към комиксите всъщност ѝ е помогнала да осъзнае проблема си. Цялото семейство обичало да се костюмира като комиксови герои и да участва в специални събития за фенове: „Съпругът ми и децата с радост позираха за всички снимки, но мен ме беше срам и предпочитах да не се костюмирам. Все пак не изглеждах като никоя от моите любими слаби и силни героини.”

Преди да се запознае със съпруга си Кейси била 74 кг, но след раждането на малкия им син Ксавиер, Кейси вече не искала да се качва на кантара.

„Когато Джулиан ми каза, че за рождения ден на Ксавиер ще организираме парти с костюми на супергерои, аз тотално се паникьосах. Преди можех да се измъкна, но сега нямаше как да не се костюмирам за рождения ден на сина ми. Започнах да търся костюми онлайн и поръчах най-големия костюм на Батгърл, който успях да намеря. Но когато костюмът 5XL дойде, не ми ставаше. Стоеше ми като тениска, а не като рокля, затова трябваше да нося клин, за да прикрия мазнините си, които изскачаха отвсякъде.”

След това нейна приятелка публикувала снимка от събитието на страницата си във Фейсбук и Кейси не можела да повярва: „Видях снимката и бях ужасена. Казах на съпруга ми, че са ме снимали от много лош ъгъл, а той внимателно ми каза, че това съм аз и така изглеждам. След това се премерих.”

На следващия ден Кейси си свалила фитнес приложение за джогинг и започнала да тича: „Първоначално не вярвах нито в себе си, нито в приложението. Първия път, когато отидох да тичам, не издържах и 30 секунди, преди да спра задъхана. Но съвсем скоро започнах да виждам подобрение и това беше достатъчно, за да ме мотивира.”

След като започнала да тренира, Кейси си признала и пред себе си, че през изминалите години е яла твърде безразборно и дори тайно: „Ако взимах бургери за децата, купувах един допълнителен за мен, който изяждах на път за вкъщи. Пред Джулиан се правех, че изхвърлям остатъците от вечерята на децата, но всъщност тайно ги изяждах.”

Когато най-накрая признала проблема пред себе си и променила начина си на хранене, Кейси видяла, че килограмите започват да падат.

„Целта ми беше да се побера в онзи костюм. Посветих се на тази задача и тичах всеки ден, ядях само салати и бяло месо за вечеря. Повече никаква готова храна за вкъщи.”

Когато дошло време за ежегодното косплей събитие в града, Кейси вече била свалила 35 кг и онзи костюм ѝ бил голям. Но високата 171 см дама не спряла дотук. Тя продължила да тренира и да се храни здравословно и сега кантарът показва 88 кг.

„Свалила съм над 70 кг и го направих без чужда помощ. Сега ми е приятно да се костюмирам и изглеждам като много по-реалистична супергероиня, отколкото преди 3 години.”

Кейси се надява скоро да се подложи на операция, която да премахне висящата кожа, останала след драстичното отслабване. „Когато се почувствам тъжна заради тази излишна кожа, просто поглеждам предишните си снимки и виждам колко далеч съм стигнала.”

„Да се преобразиш от „Фатгърл” в Батгърл не е лесна задача и сега, когато се погледна в огледалото, наистина се чувствам като супергероиня.”