Човекът обича алкохолните напитки, откакто свят светува и поне ние от Dama.bg не виждаме признаци това да се промени някога. Ако в момента и вие се приготвяте ментално за края на седмицата или пък за отбелязване на преполовяването ѝ, може би ще намерите нещо интересно и подходящо точно за вас самите. И понеже не сме убедени, че всеки барман в града е навътре в астрологията, съвсем не очакваме да отидем на бар и да питаме кой е най-добрия избор на коктейл според зодията ни. Именно затова създадохме тази приятна галерия. Може да се окаже, че в нея ще видите обичайното си питие или пък да откриете нещо ново, което не сте предполагали, че харесвате. А ако опитате предложения коктейл и не ви хареса, недейте да махвате с ръка и да казвате, че астрологията е пълна глупост. Може да опитате любимата напитка на асцендента си... Или на всеки знак в наталната карта. За препоръчване е все пак това да не се случи за една вечер.

Въпреки че първата глътка студена бира или пък сладкия звук от тапата, напускаща гърлото на бутилката, са доста сладки след тежък ден, няма нищо по-готино от това, да се поглезиш с изискан коктейл. Разбира се, стига да е сътворен от барман, който си знае работата. Независимо дали ще отидете в най-шикозния градски бар или ще опитате уменията си в собствената си кухня, добре направеният коктейл винаги е един малък празник сам по себе си. Коктейлът превръща не само вечерта в специална. Ако се научите сами да приготвяте коктейли и да ги подобрявате според вкуса си, може много лесно да се превърнете в любимеца на всяка компания.

Коктейлът в самата си есенция е многослоен и вълнуващ. Може да съдържа ботанически нотки, сладост, горчивина... Може да люти, да заявява характер и дори да дими. И точно като всяка една от зодиите, освен характерност, има и множество скрити нюанси. От момента, в който докосне устните ви до мига, когато се заспуска надолу по гърлото – една глътка може да бъде метафора за целия живот. Или за характера на даден човек.


Кажете ни кой е любимият ви коктейл, за да разберем коя зодия сте. Или да направим упражнението наобратно?