Последните дни на август и началото на септември ще продължат тенденциите от предходната седмица, като се има предвид ретроградното движение на седем планети, включително "личните" - Меркурий и Венера. Известно "спиране" на всякакви процеси ще продължи почти през цялата седмица до уикенда. Но от друга страна, повечето от нас ще имат основателна причина да анализират минали постъпки и събития, да внесат корекции в настоящите си цели и задачи.

Периодът на ретрограден Меркурий в Дева няма да е най-лошият за Девите и Близнаците. Първите ще имат възможност спокойно да сложат в ред всички дела, а вторите ще могат да повторят някои минали успехи, действайки по подобен начин при решаването на текущи въпроси.

Пълнолунието в Риби на 31 август ще има положително въздействие не само върху Рибите, но и върху Раците. Сегашното пълнолуние ще бъде Синьо, а уникалността му се състои в това, че то ще бъде второто през август. Пълнолунието обикновено се случва веднъж месечно. Освен това Луната отново ще бъде близо до перигея, така че отново ще наблюдаваме Суперлуна на нощното небе. Две пълнолуния в месеца са знак, че е дошло времето да се отървем от всичко ненужно, което ни пречи да продължим напред в живота. Емоционалното опустошение ще бъде характерно през този период за Скорпионите, Телците и Водолеите, които ще бъдат особено склонни да преосмислят живота си, започвайки да променят дори начина и ритъма на своето съществуване.

Синьото пълнолуние ще бъде добър стимул за поставяне на нови цели и задачи за Стрелците, Козирозите и Лъвовете. В същото време Стрелците ще се фокусират върху новите възможности за социална реализация, Козирозите - върху професионалната, а Лъвовете - върху романтиката и връзките. По време на Пълнолунието в Риби психотерапията, окултните и езотеричните практики са много ефективни. Укрепването на интуицията през този период ще помогне много на онези, които не могат да разберат някои трудни ситуации, отношения или причините за действията на конкретни хора. Това ще се отрази особено силно на представителите на водната стихия: Раците, Скорпионите и Рибите. Скорпионите могат да проведат успешни "разследвания" по отношение на интересуващите ги личности, като си съставят ясна представа за себе си.

Началото на септември няма да бъде богато на астрологични събития, но си струва да се отбележи, че забавянето на обратното движение на Венера, последвано от преминаването към стационарна, а след това и към директна фаза, ще подобри донякъде финансовия и романтичния фон за повечето представители на зодиакалния кръг. Всички забавяния и задръжки, свързани с парите, постепенно ще изчезнат, а финансовите перспективи ще станат ясни. Първите положителни тенденции ще усетят Телецът, Везните и Рибите, които ще започнат да получават средства, които бяха трудно достъпни през периода на ретроградна Венера. Стрелците, Раците и Девите ще могат да продължат интересни познанства, които по внезапни причини преди това са били прекъснати. Типичните Скорпиони, Раци и Овни най-накрая ще могат да започнат интересни проекти, които са били отлагани по независими причини. Вижте в галерията какво още ви е подготвила седмицата според зодията ви.