Анджелина Джоли е не просто модна икона и една от най-привлекателните и харизматични актриси, които Холивуд някога е виждал, тя е не само всеотдайна майка, но и хуманист, и филантроп, който наистина се стреми да направи света едно по-добро място за онези, на които съдбата, сякаш е обърнала гръб.

Носителката на редица престижни филмови награди, сред които са три Златни глобуса и Оскар за филма “Луди години“ е известна и с активната си гражданска позиция и благотворителните си акции по ред наболели хуманитарни въпроси - като например образованието и изхранването в Африка, хуманитарната криза в Йемен, тоталната липса на свобода - особено на жените - в Афганистан, грижата за бежанците от Сирия, а вече и на тези от Украйна. От 2001-ва Анджелина Джоли е официален посланик на добра воля на Агенцията за бежанците на ООН, а освен това, наред с редица други признания, актрисата е и дама командор на изтъкнатия британски рицарки орден на “Свети Михаил и Свети Георги”.

Възхитителната звездна дама е считаната не само за една от най-красивите жени в света, но и за една от най-влиятелните фигури в американската развлекателна индустрия, и тя избира да използва славата си, за да постави светлината на прожекторите върху редица наболели въпроси, които не заслужават да бъдат подминавани.

Ние искрено приветстваме постъпките, които Джоли предприема в защита на човечеството, животните и околната среда, и галерията ни днес е една малка форма на признателност към тази изключителна актриса и вдъхновяваща жена.