Не е рядко срещано майките да не харесват тялото си след раждането и дълго време да се борят да върнат предишната си фигура, но други майки решават да загърбят притесненията и да спрат да преследват непосилни цели. Тези майки публикуват свои снимки на коремчетата си след раждането, за да покажат, че всяко женско тяло е различно.

Според едно проучване новите майки все повече се тревожат за тялото си след раждането, заради множеството известни дами, които показват страхотно тяло едва няколко седмици след раждането. Но здравни експерти отсичат, че това създава „нереалистични очаквания у жените, които нямат достъп до лични треньори, диетолози и детегледачки по цял ден.”

По този повод една майка споделя: „Много е лесно да се вманиачиш по отслабването и прогреса си. Винаги ще работиш по нещо и ще се стремиш към нещо и това е хубаво, просто помни да живееш през това време. Яж добра храна, прекарвай време с хубави хора и не се тревожи за маловажни неща.”

Можеш да разгледаш снимките на някои от тези майки в галерията ни и помни, че всеки напредва със свое темпо и има различни цели – не се поставяй под излишно напрежение, стремейки се да следваш сляпо чуждите постижения.