Когато майката Моник Дейви прегърнала дъщеричката си Харпър в новогодишната нощ, тя не подозирала, че това ще е последният път, в който ще го направи.

Майката на пет деца от Куинсланд, Австралия държала 5-месечните си близнаци Харпър и Хъдсън близо до себе си на 31 декември, преди да ги сложи да поспят.

Планът бил и двете бебета да бъдат будни, когато настъпи мигът цялото семейство да гледа фойерверките край реката за Нова година. 

Но само час по-късно госпожа Дейви забелязала, че крачето на Харпър е прекалено бледо. Когато проверила, малкото й момиченце не дишало.

Майката казала на партньора си Дарън Стивънс да повика линейка и започнала да прави сърдечен масаж на бебето, докато парамедиците пристигнат.

„Пищях, помолих партньора си да повика линейка, дойдоха парамедици и я отнесоха. Спуснахме се към болницата, където дойдоха наши приятели, за да вземат децата“, пише госпожа Дейви в своя емоционален разказ.

„15 минути по-късно докторът дойде и ни каза, че опитите да я съживят са били неуспешни. Започнах да го моля да ми каже защо е починала? Защо, защо, защо?“. 

Въпреки опитите на майката и тези на парамедиците, Харпър не могла да бъде спасена. Тя починала от Синдром на внезапната детска смърт.

„Сложих Хъдсън и Харпър да поспят и не знаех, че това ще бъде последната ни прегръдка“, разказва съкрушената майка.

Семейството съвсем скоро се прибрало у дома от болницата след раждането на близнаците, които се появили на бял свят 10 седмици по-рано.

„Недоносените бебета страдат от по-голям риск от Синдром на внезапната смърт, но съм чела хиляди истории и никога не подозирах, че това може да се случи и на нас“, казва майката.

Съкрушената майка споделя, че иска да разбере защо се е случило.
„Молех докторите да намерят защо или какво я е убило“, спомня си госпожа Дейви. „Тя просто заспа и повече не се събуди“.

На останалите дечица на семейството било казано, че Харпър е в Рая, но никой не разбира защо тя е заспала и повече не се е събудила.