Вярно ли е, че Скорпионът е най-лошият знак от зодиака? Астрологията отговаря.

Във всички хороскопи Скорпионите все са отмъстителни, зли, ревниви и като цяло е по-добре да не се забърквате с тях. Защо имат такава лоша репутация? Нека разберем!

Всеки знак от зодиакалния кръг има управляваща планета, а някои дори имат две. Скорпионът, например, се управлява от Плутон и Марс. Марс е някак по-близо до нас (във всякакъв смисъл) и знаем повече за него - това е войнствена планета. Марс се свързва с борба, състезание, физическа сила, оръжия.

А Плутон? Планета или не, в момента дори няма значение. Важното е, че покровителства Скорпионите. Плутон се свързва с митичния владетел на подземния свят Хадес. Този обект на Слънчевата система в астрологията е отговорен за огромни потоци от енергия, разрушителност, мащабност, силна воля, издръжливост, контрол. Той изпълнява ролята на „чистач“: премахва всичко старо и го унищожава, освобождавайки място за новото.

И е ясно, че с такива покровители Скорпионът просто няма как да е бял и пухкав. Той съчетава най-ярките качества на двама братя: воинът Марс и генералът Плутон.

Вижте в галерията защо Скорпионите са толкова недолюбвани от повечето хора и ни кажете дали сте съгласни с тези техни качества: