На 31.08, в 05:00 часа сутринта Луната, небесното тяло, което отговаря за нашите подсъзнателни нужди и емоции, преминава през знака Риби и застава  опозиция на Слънцето в Дева, Светилото, което олицетворява съзнателните ни нужди, его и таланти.

Ефектът от Пълнолунието ще се усеща най-силно от 30.08 до 31.08. И през двата дни е важно да сме изключително внимателни, понеже има риск от изникване на непредвидени ситуации, неясноти и конфликти. Много е важно през дните около Пълнолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни, за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Най-силно ще се отрази Пълнолунието на подвижните знаци Риби, Дева, Близнаци и Стрелец, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Важно е през периода те да се пазят от недоразумения, да внимават да не ги подведат и объркат. Добре е да се стараят да останат нащрек, за някой да не злоупотреби с добрината или наивността им.

Огнените знаци Лъв и Овен биха могли да срещнат пречки и спънки в решаването на ежедневните дела, които ще им се наложи да прескачат с финес и дипломатичност.

Водните знаци Рак и Скорпион ще имат силни любовни вълнения и по всяка вероятност ще са много ревниви към любим човек. Ще търсят близостта и привързаността му и ако не я получат по начина, по който очакват, ще са склонни да се отчайват и затварят в себе си.

Въздушните знаци Везни и Водолей трябва да внимават с финансовите сделки през периода, защото има риск да направят грешни инвестиции.

Земните знаци Козирог и Телец не е изключено да се скарат с близък приятел или съмишленик и за известно време да затормозят отношенията си с него.