Всеки човек спи по различен начин. Но има няколко пози за сън, които са сред най-често срещаните. Някои хора обичат да спят настрани на водно легло, докато други предпочитат да спят по гръб на твърд матрак. Независимо от предпочитанията ни в това отношение, всички трябва да спим около 7 или 8 часа на вечер. И тъй като прекарваме почти една трета от живота си в сън, което е твърде много, е важно да знаем коя е оптималната поза за сън, която ще ни помогне да подобрим съня си и дори здравословното ни състояние.

 

Здраве

Сънят е изключително важен за нашите тяло и ум. Той действа като зареждане на батериите ни. И точно поради същата причина, лишаването от сън може да има сериозни последици, засягайки нашата памет, фокус, бързина на действията, решителност, емоции и физическо благополучие. Така че сънят е полезен. И не само това, позата ви по време на сън може да има благоприятно или лошо въздействие върху цялото ви тяло.

Почивка

Важно правило, което трябва да следвате е всяка вечер да се опитвате да спите минимум шест часа. Според проучване, спането за по-малко от шест часа на денонощие е също толкова вредно за вас, колкото и спането през цялата нощ. Ако това ви се случва само от време на време, то няма от какво да се притеснявате, защото това няма да доведе до някакви негативни промени в тялото ви. Но ако прекарате цели две седмици с недостатъчно количество сън, ще почувствате промяна в ума и тялото си. И дори и да ви се струва, че ще успеете да функционирате адекватно след нощ, през която не сте спали достатъчно, това определено няма да е така

Поза за сън

Всеки човек попада в една от следните три групи: тези, които спят по корем, тези, които спят по гръб и тези, които спят настрани. Позата ви по време на сън може да бъде както полезна за ума и тялото ви, така и да доведе до здравословни проблеми.

А сега е време да научите плюсовете и минусите на всяка от трите пози за сън! Вижте какво разкрива за вас любимата ви в галерията ни: