Има толкова много неща в живота, които стават по-лесни с времето. От интервюта за работа до готвенето – те просто имат повече смисъл, след като си ги направила веднъж. При бременността също е така. Е, нещо подобно.

Очевидно няма две еднакви бременности. Първата и втората ще бъдат напълно различни, но имат и много прилики. Това звучи като противоречие, но е така. Съществуват много митове за втората бременност, които предизвикват загриженост, съмнение и тревожност на мама. Но хей, има толкова много митове и за първата бременност, нали? Тя е радостно преживяване, усещаш надежда и мислиш, че ти се случва истинско чудо. Вторият път тялото е малко по-уморено, но се чувстваш по същия начин.

Много майки мислят, че втората бременност няма да бъде толкова магическа и красива. Разбира се, нещата ще бъдат различни, но процесът да приветстваш бебето си на бял свят е същият. Това чувство не изчезва твърде лесно.

Някои от тези митове са истински мисли и тревоги относно втората бременност. Майките имат право на съмнения и притеснения, дори и да изглеждат нерационални за останалите. Затова днес ще се опитаме да развенчаем някои митове за вторите най-важни 9 месеца в живота на една жена!