При някои бебета отнема години, докато главичките им се покрият с гъста грива – но за това момиченце е отнело само няколко седмици в утробата. Очарователната 6-месечна Алексис Барлет от Сидни, Австралия, има толкова много коса, че първоначално родителите й не вярвали, когато видели знаците на ултразвука.

„Първо и двамата бяхме шокирано, не беше само скалпът й, тя имаше космато челце и косми по целия си гръб, а да не споменаваме и косматото й дупе“, разказва през смях таткото Ейдриън.

„Дори ултразвукът показваше, че ще бъде космата и това беше ясен знак, че го е наследила от мен“, казва той.

„Аз също бях роден с коса и дори сложих една до друга моя и нейна снимка, за да покажа на хората откъде го е наследила“, разказва таткото.

Иронията, че Алексис има много коса не може да бъде по-страхотна, защото майка й Никола Барлет от Лондон, подстригва коси, за да се издържа.
Австралийското слънчице Алексис привлича погледите на непознатите, когато излезе навън с родителите си.

Едва на 6 месеца, Алексис има впечатляваща коса до раменете.

„Непознати ни спират навсякъде, където отидем“, разказва таткото Ейдриън (на снимката с малката).

Ейдриън, който има фирма за пожарогасители, казва: „Забавно е как Никола, която е фризьорка, роди такова космато бебе“.

„Всички в семейството я обичат, но прадядо й мрази всички панделки и шнолки, които слагаме в косата й. Непознати ни спират навсякъде, където отидем. Ходенето на магазина отнема по-дълго, а вечерите ни винаги са прекъсвани от хората наоколо“, разказват родителите.

'“Аз лично обожавам косата й, мисля, че придава толкова много на характера й“, разказва таткото. „Тъй като живеем в Сидни, където в момента е лято, винаги взимаме Алексис с нас, когато отиваме да плуваме“.

„Хората казват, че косата й ще окапе, но тя само расте повече и повече, че може да се наложи скоро да я подстрижем. Предполагам, че Никола ще трябва да й запази час при себе си“, казва таткото.