Преди години бракът е осигурявал сигурността в едно семейство. Така са били възпитавани нашите родители и голям процент от тях са двойки, които все още се радват на семеен живот. Днес семействата, които се разделят, са много повече, независимо дали имат деца, или не. Изглежда, че бракът като институция вече не е от особена важност.

Открихме 10 причини, поради които се женят някои двойки днес – някои от тях намираме за доста нелогични.

1. Създавате стабилност

И тук не говорим само за жени – мъжете също изричат реплики от сорта:
"Време е да се оженя и да се застоя на едно място!“. Не знам дали повечето хора осъзнават, че това трябва да се случи, преди да пристъпите към създаването на семейство. Бракът е обещание за цял живот, така че много добре трябва да знаем в кого се вричаме и кой се врича в нас. Стабилността идва, когато ние самите усетим себе си здраво стъпили на земята, без да имаме нужда от „половинка“, която да ни стабилизира.

2. Той или тя е добър човек

Добрите хора са навсякъде! Не ми вярвате? Тогава посетете местната доброволческа организация! Пълно е с добри хора, които вършат прекрасни неща през целия си живот, но това предполага ли брак с тях? Да! Разбира се, че трябва да сключите брак с добър човек, но само това не е достатъчно. През живота си ще срещате много хора, които ще ви привличат по един или друг начин, но това не означава, че ще бъдат подходящи партньори за вас.

3. Харесвате семейството му

Много често причина за брак е чувството за сигурност... в неговото семейство. Харесвате майка му, с която редовно се виждате и пиете кафе. Баща му ви обожава и грейва всеки път, щом ви види. Вие ще живеете с него, мили дами. Те ще ви помагат, ще бъдат част от ежедневието ви, но човекът, с когото ще делите дома са е друг. Помислете добре в какво точно сте влюбени. В него или в представата, която семейството му създава за него.

4. Време е!

Това е най-често срещаната грешка! Особено сред жените. Има някакъв момент, около 30-те, в който жената започва да се паникьосва, че най-хубавите ѝ години са минали, че е сама и няма дете. Разберете, че това не е извинение да се хвърлите в обятията на първия срещнат. Обикновено такива действия са породени от страхове, а те са най-опасният съветник. Може би някога сте си представяли кога трябва да се случи тази стъпка в живота ви, но няма нищо задължително – особено когато не сте сигурни в избора си. Не си позволявайте да бързате в любовта!

5. Пари

Сигурно веднага ще отхвърлите този аргумент. Но има жени, които го правят. В наши дни стана особено трудно да бъдем финансово стабилни. Изисква време, нерви и отдаване. Всички сме наясно, че бракът по сметка ще донесе единствено неудовлетвореност. Замисляли ли сте се, че ако вие поискате някой по тази причина, най-вероятно той ви иска по същата – да бъдете използвана. Тъй като животът обича да ни поднася изненади, си представете деня, в който няма да имате нищо с този човек. Какво ще се случи тогава? Кой ще ви върне изгубените години?

6. Всички го правят

Ако приятелите ви скочат от моста, вие какво ще направите? Със сигурност няма да ги последвате. Не се паникьосвайте, когато ваши приятели ви изненадат с новината за брак, годеж или бебе. Зарадвайте се и си помислете за момента, когато ще се случи и на вас. Всеки си има свой собствен път – вашият е специален, защото е личен и вълнуващ.

7. Уморили сте се от срещи и раздели

Има бърз лека за това. Спрете да го правите. Не ви ли доставя радост просто се откажете от това. Дайте си малко почивка и отделете време за себе си. Няма нещо, което не можете да си дадете сами. Никога не го забравяйте! Отделете това време, за да се научите да обичате себе си. И тогава, когато най-малко очаквате, ще се появи човек, който ще ви обикне още повече.

8. Ако това е последният ми шанс?

Изречете го на глас и сами ще разберете колко е глупав този аргумент. Да, може би всяка следваща връзка може да се превърне в брак, но възможности ще имате много и постоянно. Стига да ги допуснете до себе си. Понякога хората така се вглъбяват в определена идея, че пропускат всички варианти, които животът им поднася. Радвайте се на нещата, които ви се случват и се опитайте да се настроите, че живеете в изобилие от нови и вълнуващи неща.

9. Страх ви е да останете сами

Всички се страхуваме от образа на възрастната дама, която живее с котките си. Представете си тази жена щастлива и доволна от живота, който е имала. Радвайте се на всичко, което ви се случва, защото то е с причина. В света ни винаги съществува баланс. Когато нещо ни се отнема, при нас идва друго, което да го замести. Сами знаете, че е така. Най-нещастна и сама съм се чувствала, когато съм се отдавала на неподходящия човек, който не може да ме разбере. Това е състояние на духа, а не физическа необходимост.

10. Двама са по-добре от един

Да се изгради съвместен живот никак не е лесно. Всеки от нас си има своя собствена история и е минал през различни препятствия. Ако не се научите да го правите заедно, животът ви ще се превърне в абсолютен тормоз. Тази максима е вярна, когато се превърнете в екип и се научите да живеете със страховете и недостатъците на другия. Мислите ли, че можете да го направите без наистина да желаете в живота си този човек?