Обикновено в съзнанието ни се е загнездила мисълта, че мъжете харесват само типичните красавици със съвършени тела, които спокойно могат да бъдат модели на бельо. Но дали наистина е така?

Е, оказва се, че нещата, които мъжете харесват, много често нямат нищо общо със съвършенството и са крайно изненадващи за нас самите. Днес сме подбрали 10 неща, които мъжете споделят, че харесват, но ние някак сме пропуснали.

Сутрешните протягания

Разбира се, мъжете харесват жени, облечени в секси рокли, но това, което намират за още по-секси, е домашната обстановка. Мъжете обожават да виждат как любимата им става сутрин от леглото, още само по нощница или пижама, и сънливо се протяга. Прибавете към тази сцена и една неподправена усмивка и разрошена коса и всичко ще бъде съвършено. Мъжете харесват жените в такива моменти, защото изглеждат открити, истински, нежни и беззащитни.

Разрошената коса

Можете да пръснете купища пари за перфектната прическа, но се оказва, че за мъжете перфектната прическа е... естествената и свободна коса.

Естественият външен вид

Повече мъже предпочитат жената до тях да носи минимално или никакво количество грим, защото харесват естествения външен вид. Според много от господата гримът може да се превърне в бариера, защото лепкавото червило бързо се размазва, а фон дьо тенът полепва навсякъде... как да целунеш жена с толкова много грим, питат се мъжете.

Закръгленото коремче

Оказва се, че мъжете не харесват напълно плоското и стегнато коремче, както ние си мислим. Според тях най-секси е коремчето, което е леко закръглено и меко. Самата Мерилин Монро някога е казала: „Жена без коремче е като къща без балкон.“

Бръчките

Бръчките тревожат жените повече, отколкото мъжете. Някои мъже дори ги намират за привлекателни, защото показват опит, зрялост, мъдрост и много преживявания, изпълнени със смях.

Добрият апетит

Жените, които твърде много се притесняват за диетата си, изобщо не привличат мъжете. Добрият апетит и способността да хапваш смело пред един мъж показват, че си уверена в себе си и не се притесняваш от чуждото мнение. Мъжете много по-бързо се доверяват на такава жена и я намират за по-забавна и интересна, отколкото от онази, която ще си брои калориите на всяка среща. И все пак добрият апетит не е равен на преяждане, не се увличай на първата ви среща.

Очила

Въпреки че в училище очилата не се смятаха за нещо секси, то в света на възрастните нещата стоят по различен начин. Този аксесоар придава на жените чар и ги прави интригуващи за мъжете. Според някои проучвания мъжете дори по-често забелязват жените с очила, отколкото тези без. Според различните ситуации очилата могат да направят жената да изглежда беззащитна и нежна, или точно обратното – уверена и независима.

Неравномерният тен

Жените често се дразнят, когато не могат да получат равномерен тен и особено когато изгорят на бански. Е, този „проблем“ изобщо не е проблем за мъжете. Те смятат контраста между непочернелите и почернелите зони за много секси.

Дългите поли

Дългите, развяващи се поли са не по-малко секси от късите. Макси полите нашепват за тайна, която иска да бъде разкрита. Колкото и пъти да е виждал краката ви, дългата пола ще събужда въображението му отново и отново.

Босите крака

По-голямата част от мъжете смятат, че босите женски крака са неустоимо привлекателни. Отдавна са отминали онези дни, в които се очаква мъжът да види босите краката на любимата си едва след сватбата, но това не пречи на мъжете все още да виждат в тази част от женското тяло малко мистерия и много чар.