Всеки иска да направи добро впечатление на първа среща и съответно да покаже най-доброто от себе си. Хората са склонни да преувеличават истината и да разказват ситуации за себе си, които звучат по-добре от фактите наистина. Да, можем да оправдаем тези малки лъжи и да ги наречем добронамерени, но въпреки това ви представяме няколко измислици, които жените често изричат на първа среща. (... или премълчават!)

1. Раздяла

Може би още е съсипана от последната си раздяла и минала любов, но замазва полеженито и се държи така, сякаш нищо не я тревожи. Много често е готова за нови срещи (или не е), но тази драма е оставила рана в нея. Така, че мили дами, бъдете обрани, когато говорите за бившите и знайте, дали сте наясно със себе си.

2. Упражнения и фитнес

Нека бъдем честни: жените, които изглеждат природно слаби и стегнати са големи късметлийки. Остналата част от тях полагат големи усилия, за да изглеждат добре и по начина, по който искат. Така, дамата, с която той се среща, може и да не е толкова активна, колкото би искала, но без да се поколебае ще представи ситуацията по друг начин.

3. Заетост

Случвало ли ви се е да казвате, че сте много заета, за всъщност да не е така? Това се случва, защото жените знаят, че повече ангажименти означават повече забавни неща в живота. Искате да не изглеждате изолирана и бездейна и най-вероятно не желаете да покажете, че в момента сте в голяма застой.

4. Ваканция

Разказахте ли за последната си ваканция? Представихте ли я като изумително преживяване, макар че беше пълен провал? Това се случва, защото искате да звучите интересно и на себе си – не само на него. А всъщност последният уикенд е бил пълна скука с неподходяща компания...

5. Липсващ родител

Ако дамата е отгледана само от един родител или самата тя отглежда дете сама, със сигурност това няма да бъде първата информация, която ще поднесе. Нека не приемаме това като лъжа, а като спестяване на истината. Нормално е – това са много лични преживявания и не се разказват на всеки.

6. Хапване

Най-вероятно ще каже, че не е много гладна. А мъжът отсреща ще си помисли, че е от онези „които не ядат“, но истината е, че е твърде нервна и развълнувана – това е нашият начин да го прикрием, господа. Така че, разчупете обстановката, за да се отпуснем.

7. Извинения

Да, неин приятел се нуждае спешно от помощ или баба ѝ е в болница... или лъже, за да прекрати срещата. Докато мъжете заявяват, че имат да свършат нещо, жените не поемат тази отговорност, за да не се чувстват виновни след това.

8. Увереност

„Да чувствам се прекрасно в кожата си и съм адски уверена!“. Това е невинна, „бяла“ лъжа. Все пак никой не иска да покаже слабостите си още на първа среща. Ако може, няма да ги покаже никога, но не се лъжете сами – задълбочите ли, това ще се случи.

9. Интереси от други мъже

Нямаме предвид сериозна връзка или нещо подобно – иначе нямаше да е с вас. Но спомене ли за някой друг, знайте, че искате ли тази жена, трябва да се постараете доста. Има голяма вероятност да има желание да се вижда с вас, щом е тук, но да има и други активни обожатели. 

10. Проблеми

Ако ви представи много цветна картинка за живота, който води, най-вероятно има някакви проблеми, за които не иска да говори. Загубила е работа, мести се... избягва ли темата, значи нещо там не е наред. Все пак не настоявайте да знаете всичко, защото жените уважават хората, които не преминават определени граници. Особено на първа среща!