Ако все не си се омъжила, а сякаш всичките ти приятели и познати са на път да го направят, не трябва да се чувстваш зле. Радвай се за тях, а докато се случи и на теб, разбери по-добре себе си, за да си напълно готова, когато дойде моментът. Ето защо трябва да се наслаждаваш на всеки миг "свобода".

 

Перфектният мъж се променя с времето

Особено от средата до края на двадесетте години. Започваш да търсиш по-дълбоки качества като отговорност и честност, вместо човек, с когото просто можете да се забавлявате. Оценяваш партньор, с когото можеш да разговаряш за смислени неща, за проблемите ти, за семейството и работата, защото докато израстваш, важните за теб неща се променят.

Намирането на правилната кариера е по-важно от сключването на брак

Това е най-добрият подарък, който можеш да направиш за самата себе си. Работата ти винаги ще те мотивира да растеш и да научаваш нови неща. Това ще те направи по-добър и по-щастлив човек, дори може би повече от любовта.

Днешните срещи могат да бъдат неприятни и има какво да научиш от тях

Ако една среща не протече по план, със сигурност научаваш още нещо за себе си и за човека, когото търсиш. Научаваш се да обичаш себе си и че понякога е по-добре да бъдеш сама, вместо да с някого, който не се отнася с теб правилно или не иска да дефинира връзката ви.

Обгради се с добри приятели

Приятелите винаги ще те подкрепят в трудни ситуации. Избирай ги разумно и винаги ще има на кого да се довериш в тежък момент.

Не се примирявай

Не се срещай с някого само защото си била необвързана прекалено дълго или защото всичките ти приятели са омъжени. Не гради отношения, които не са добри за теб и не бъди с някого, който не те обича така както заслужаваш.

Знай коя си преди да се омъжиш

Да се омъжиш, ако се чувстваш несигурна, те кара да разчиташ на връзката си като основен източник на щастие и да следваш стъпките на партньора си, без да се запиташ дали наистина искаш това. Предприеми тази стъпка, когато си готова.

Децата не са отговор

Да имаш деца не означава, че си напълно сигурна в брака си, ако изобщо това е най-добрият тест за определяне на силата му. Имай деца, когато се почувстваш готова, за да не разрушиш брака си.

Няма да загубиш омъжените си приятели

Да мислиш, че вече няма да се виждаш с женените си приятели е най-погрешното схващане. След като меденият им месец мине, всичко ще е както преди и отново ще бъдат на разстояние едно телефонно обаждане.

Нещата се получават и когато си необвързана

Можеш да получиш мечтаната работа, да купиш перфектната къща или да пътуваш до желаната страна без ничия помощ и одобрение. Ако не си обвързана, светът в ръцете ти и можеш да правиш каквото поискаш. Да бъдеш независима е чудесно и наистина ще те обогати. Това всъщност е привилегия и зависи изцяло от твоята нагласа.

Бракът също не е отговор

Ако не се научиш да намираш щастието сама, няма да го намериш и в брака си. Ако не се научиш да обичаш себе си, когато си необвързана, няма да го направиш и когато се омъжиш. Ако не намериш себе си преди брака, няма да успееш и след него.

Хората са казали, че бракът ги прави завършени, но истината е, че нищо не може да те накара да се почувстваш така освен ти самата, твоите преживявания, страсти, сърце, интелигентност и сила.