В „Ню Йорк Таймс“ Сюзън Доминъс изследва концепцията за отворените бракове, които все повече и повече хора имат, но не всички се чувстват комфортно да говорят за това. Вижте някои от погрешните схващания, които тя разчупва в хода на статията си.

1. Отворените взаимоотношения могат да означават много неща, що се касае до уговорки

Това може да включва прекарване на нощта с извънбрачен партньор или дори други връзки. Понякога съпругът познава приятеля на съпругата си, понякога не. Всеки отворен брак има различни правила.


2. Тами Нелсън, терапевт в Ню Хейвън, Кънектикът, нарече това „новата моногамия“ и дори написа книга с това заглавие

Нелсън разчупи основите, за които много хора в отворени бракове „са абонирани“. „Новата моногамия“ е признание за нарастващия брой двойки, чиито брачни взаимоотношения включват по-различна идея за връзка с основния партньор, отколкото „старата“ моногамия. В рамките на новото понятие за моногамия всеки партньор предполага, че другият е и ще остане основният партньор, но са позволени и други връзки, ако не застрашават първата".

3. Технологиите правят отворения брак по-лесен

Отворените бракове се увеличават, защото онлайн технологиите помагат много. Има много уебсайтове, които правят намирането на нови партньори по-лесно и дори Фейсбук има опцията за маркиране на отворена връзка.

4. Хората в отворени бракове все още биват осъждат

Както Доминъс посочва в статията си, отворените взаимоотношения не се одобряват от много хора. Много от интервюираните в статията не казват целите си имена, заявявайки, че се страхуват от осъждане и възможна загуба на работа.

5. Някои хора в отворени бракове наистина са позитивно настроени

Заели и нейният съпруг, Джо, дори имат приятели, които им препоръчват потенциални нови партньори. Заели развива бизнес, като работи с други полигамни хора, за да им помогне да намерят баланса в отношенията си.


6. Понякога третият партньор може дори да живее с двойката

Какъвто е случаят със Заели и Джо, които канят гаджето на Заели да живее с тях. „Хората мислят, че това разрушава дома. Но може да се изгради и хубава семейна структура“, казва Заели.

 

7. Хората в отворени бракове ги наричат „нормални“

Въпреки че бракът е отворен, хората все още се опитват да поддържат нещата нормални, колкото могат.

8. Отворените бракове ни правят по-сексуално отворени

Доминъс твърди, че много от хората, с които е говорила, казват, че отвореният им брак „променя характера на тяхната сексуалност“. Те се „отварят“ за ролева игра или за желание да спят с някого от същия пол.

9. Отвореният брак е опция за хора, които мечтаят за различна връзка, но все пак искат да са женени

Както посочва Доминъс, отвореността в брака позволява на двойките да поддържат връзката си, но също така и да запазят своята индивидуалност. Много хора възприемат това като естествена прогресия към нарастващото разнообразие от семейни договорености.

10. Както всяка друга връзка, отвореният брак има плюсове и минуси

Както Даниел, един от хората, интервюирани за статията, казва, понякога може да е трудно да сте в една връзка, когато сте разсейвани от друга. „В отношенията ни има трети човек, който е между нас, но и не е. Теорията за немоногамията е лесна само на думи.“ Но след това той споменава, че едно от предимствата е, че той и съпругата му са по-интроспективни и сексуално отворени в брака си в резултат на тази откритост: „Често играем със сексуалната си енергия и се чувствам наистина добре. Много по-забавно ни е заедно.“