„Битът убива романтиката” – това го научава всяко момиче още в началото на връзката си. Но нека си отдъхнем – битът не е толкова страшен, ако спазвате следващите 10 съвета в ежедневието си. С тяхна помощ сме сигурни, че ще успеете да съхраните романтиката дълги години.

1. Мъжете обичат с очи

Всеки е чувал тази фраза, но това е самата истина. Не го забравяйте! Няма нужда да тичате всяка сутрин в банята, за да си слагате тежък грим, не става въпрос за това. Просто се грижете за външния си вид. Оформен маникюр, чиста коса, приятен дъх от устата, спретнати домашни дрехи.

2. Кой е главата на семейството?!

Мъжете по природа са алфа и докрай отстояват своите цели и желания. Това им е заложено генетично и имат нужда да чувстват потвърждение на това си убеждение всеки ден. Разбира се, с най-голяма сила тази хипотеза важи най-вече у дома – именно там той се прибира, за да възстанови сили след суровия и тежък ден. Ако не му се налага всяка вечер да доказва кой е главният в семейството, че неговите решения са закон, то той ще има възможност да възстанови силите си за следващия ден. Така е устроен света. Говорете с него. Разпитайте го за деня му, правете му дребни семейни изненади, не спорете с него за глупости. Той ще направи всичко за което го помолите, стига да го оставите да се чувства като истински мъж в семейството, а не като мамино синче, което чака всеки момент да му се скарат и да го накарат да прави нещо против волята му.

3. Радвайте се!

Няма нищо по-вдъхновяващо за един мъж от това да направи поредния си подвиг от една доволна съпруга. Когато жената е доволна и на лицето ѝ грее усмивка, на него му порастват криле и той е способен да поднесе целия свят в краката на своята избраница. И няма значение дали е измил чиниите без да го молите, или е откъснал клонче люляк, докато се е прибирал вкъщи. Радвайте се на тези малки жестове на внимание. Именно те изпълват семейния живот с красиви моменти и скъпи спомени.

4. Помолете го за помощ и разбиране

Позволете си да бъдете слаба в присъствието на мъжа си. Дайте му шанс да се погрижи за вас, да ви помогне. Доставете му удоволствие да направи всичко, което пожелаете и сами се наслаждавайте.

5. Имайте му доверие

Във всяко отношение. Просто му предайте юздите на семейния живот, позволете му да взима важните решения и да носи отговорност. Започвайки с избора на филм и стигайки до големите покупки. Обсъждайте тези неща като семейство, но оставете вземането на решения на него.

6. Целувайте се...

... всяка сутрин! Сутрин, през деня, вечер, при всяка среща, преди лягане, след като сте си измили зъбите, след семеен скандал – целувайте се! Не се притеснявайте, че по този начин ще го разглезите или пък ще му досадите. С това малко, но толкова важно нещо, вие само ще го накарате да се отпусне, да се успокои и да се почувства любим.

7. Подкрепяйте го

За всеки мъж е изключително важно да чувства подкрепата на жена си. И това понякога може да е по-важно от секса или пък вкусната вечеря. Той се нуждае от потвърждение на това, че е достоен, а за тази цел трябва да вижда подкрепата и възхищението във вашите очи. Просто помнете това, когато следващия път започне да ви разказва за някое важно за него събитие, решение или план. Покажете му че го подкрепяте, независимо от резултатите.

8. Гответе за него

Не е необходимо да се записвате на кулинарни курсове, да четете задълбочено кулинарни блогове или да изкупувате книгите на всички знаменити готвачи. В бита е достатъчно просто да обръщате внимание на това, с което се храните. Направете си някой дребен навик, като например да му приготвяте здравословна закуска всяка сутрин. Внимавайте с вкусовите му предпочитания. Ако сутрин обича да пие силно кафе, то направете му именно такова ароматно кафе, а не чай, само защото така е по-бързо или полезно. Ако биоритмите ви не съвпадат и закуската не е времето, което прекарвате заедно, то приготвяйте вечерята, включваща любимото му ястие и не забравяйте да го радвате с някои нови кулинарни рецепти.

9. Секс

Да правите секс със съпруга си е свещена брачна отговорност. Но не бързайте да отнасяте това така приятно занятие в раздел „съпружески задължения”. Помнете, че не е важно количеството, а качеството на секса. Правете го за взаимно удоволствие, а не защото „ако не аз, то кой?”. За мъжкото его е важно да доставя удоволствие на жената, а не само да го получава. Помнете това и му позволете да почувства тази сила.

10. Изненадвайте го!

Кой не обича да получава подаръци и да бъде изненадван? Дребни жестове, билети за театър, романтична вечеря – всичко това освежава връзката и кара пеперудите в стомаха ви отново да пърхат като в началото на връзката ви.

Битът не убива любовта и романтиката в брака. Бракът убива хората, които не желаят да дават всичко от себе си за връзката с любимия. Ако не вложим време, сили и любов в отношенията си, значи не ценим човека до нас. Отношенията между хората, както и самите хора, никога не остават на едно място. Те винаги се развиват – или нагоре, или надолу. Внимавайте при избора на посока!