Бракът е сложен и всяка връзка е различна, но има едно малко нещо, според моя опит, което прави голямата разлика. Отличава се сред всички тайни за успешен брак - съвети за обич, комуникация и качествено прекарано време. Какво е то? Е, лесно е… но понякога не е толкова лесно.

Трябва да признаете малките начини, по които партньорът ви показва любовта си

Очевидно е, знам. Изглежда и доста просто, но на практика не винаги успявате да признаете тези малки неща. Всеки от нас показва и получава любовта по различен начин и ежедневните действия могат лесно да бъдат пропуснати. За да превърнете това в свой приоритет, ето какво трябва да направите.

1. Направете крачка назад и помислете за това как партньорът ви изразява себе си.

Благодарение на родителите си, аз съм човек, който често казва "Обичам те" и макар и партньорът ми също да го казва, това не е основният начин, по който показва, че го е грижа. В действителност отне години, за да осъзная, че той е от типа хора, при които действията говорят по-силно от думите и че най-естественият начин да ми покаже, че ме обича, е да прави нещо за мен. За него любовта е глагол.

2. Признавайте тези действия всеки един ден.

Дълго време си мислех, че мъжът ми пълни резервоара на колата ми, защото просто иска, но има и друга причина. Когато той изхвърля боклука, коси тревата или купува артишок на връщане към вкъщи, защото знае колко обичам, той го прави, за да ми покаже, че го е грижа за мен и за нас. Преди допусках тези малки задачки да преминат без признание, но сега винаги се опитвам да ги призная. Понякога признанието е просто едно "благодаря", понякога е целувка, а друг път го изненадвам с подарък или специална вечеря, за да му покажа, че оценявам всеки път, когато ме взима от работа. И знаете ли какво? Тези благодарности направиха наистина много за връзката ни.

В крайна сметка не казвам, че трябва да давате "пет" на половинката си всеки път, в който пусне пералнята, но това е приятелско напомняне, че трябва да признавате тези ежедневни дейности и да покажете на партньора си, че чувствате любовта. Дори още по-добре: може и да не забелязвате, но колкото повече признавате любовта, толкова повече ще я показва и той, което наистина е печеливша ситуация и за двама ви!