Когато избираме тоалета си, често се сещаме за някои детайли в последния момент или изобщо не им придаваме важност. Но точно малките детайли могат да направят тоалета ви по-завършен, стилен и впечатляващ.

Днес сме подбрали няколко трика от модните експерти, чрез които ще привлечете вниманието на околните и ще ги накарате да се възхищават на стила ви.

1. Перлите

Класическите перлени огърлици са красив аксесоар, но имат един недостатък – рядко изглеждат модерно и обикновено отиват на по-възрастни жени. Трябва се много усет, за да комбинирате перлената огърлица с подходящи дрехи и прическа, без да изглеждате 10 години по-възрастна.

Но ако обичате перлите, има добри новини – дизайнерите на бижута предлагат и модерни и интересни варианти на огърлици с перли, например само с една перла в нетипична форма. Ако искате да експериментирате с перли – започнете с обиците, защото там по-трудно ще сбъркате.

2. Часовникът

Въпреки че повече мъже носят часовници, този аксесоар допълва чудесно тоалета и на дамите. В момента на мода са часовниците, при които се вижда механизма, онези с дълга каишка, която може да се увие няколко пъти около ръката, и такива с по-мъжка визия.

С толкова много марки и модели със сигурност ще намерите вашия часовник. Ако искате да отива на повече тоалети, заложете на по-изчистен часовник в неутрален цвят. Часовниците, които наподобяват гривни, са идеални за вечерно облекло.

3. Копринен шал

Според модните експерти днес е много модерно да носите копринено шалче в косата, в дънките, около кръста като колан, върху чантата, около ръката като гривна и дори като потник. Ако искате да заложите на по-класическия вариант и да завържете шалчето около врата ви, заложете на цвят, който подхожда на цвета на кожата ви и подчерта цвета на очите и косата ви.

4. Животински шарки

Животинските принтове не излизат от мода, но има една уловка при тази шарка – малкото е повече! Ако обичате животинските принтове, заложете само на един аксесоар или на един моден артикул с такава шарка. Ако се облечете от глава до пети в леопардово, определено ще изглеждате евтино.

5. Кимоно

Кимоното е много популярно в момента и чудесно се съчетава с дънки и бяла тениска, но експертите препоръчват да не избирате кимона с твърде много детайли и от изкуствена материя, защото те изглеждат по-скоро кичозно, отколкото стилно.

6. Очила

Понякога носим очила от необходимост, друг път – само като аксесоар, но и в двата случая е трудно да намерим очила с красиви и интересни рамки. Усилията обаче напълно си заслужават, защото красивите очила привличат внимание към очите, придават симетрия на лицето и веднага показват модния ви усет. Днес на мода са дебелите черни рамки, полупрозрачните пластмасови рамки и тънките телени рамки с геометрични форми. Време е да експериментирате!

8. Шапка или тюрбан

В момента има огромен избор от шапки, които са на мода, но не забравяйте, че шапката трябва да си подхожда с целия ви тоалет и да отива на формата на лицето ви, например широкополите шапки не са подходящи за жени с триъгълно лице, защото те оптически го удължават.

Тюрбаните също са на мода и могат да ви придадат един много мистериозен и изтънчен вид.

8. Бралет

Този моден артикул просто не излиза от мода! Може да го съчетаете с пола, дънки и панталони с висока талия. Както и да го комбинирате с кожено яке, сако или жилетка.

9. Мъжки стил

Забележителната Коко Шанел е доказала, че мъжките дрехи могат да отиват и на жените. На пръв поглед може да решите, че такива широки дрехи ще скрият извивките ви, но според модните експерти те правят точно обратното – подсилват женската красота.

Изберете дрехи във вашия размер и комбинирайте дрехи с мъжки и женски детайли, разчитайки на контраста между студенина и топлина. Например може да съчетаете мъжкия костюм с ярки аксесоари и високи токчета.

10. Асиметрично облекло

Не всички жени са готови да експериментират с асиметрични детайли, защото те променят пропорциите на цялото тяло. Но асиметричните кройки приковават вниманието към определена част от тялото и отклоняват погледа от нашите несъвършенства. Например асиметричната пола привлича внимание към дългите крака, а асиметричното деколте – към врата и бюста.

11. Високи токчета

Високите токчета са си класика. Стига по тях да няма излишни детайли, като мъниста и шипове, те изглеждат елегантни и подходящи за много различни визии.

От друга страна, много високите платформи не са толкова стилни и правят краката непропорционални. Ако обичате платформи – заложете на по-ниски.