Има някои неща, които самотните майки си мислят, но със сигурност не биха казали. Освен ако не сме уморени (често се случва), пили сме вино (нощното време и вечерният час съществуват с причина) или някой ни е изкарал извън релси (случва се и на най-добрите). Ето няколко неща, които самотните майки си мислят, но никога няма да кажат.

Ако съпругът ви е далеч, не е СЪВСЕМ същото като да бъдеш самотен родител

Изпитваме състрадание към всички родители, но когато ни казвате, че ако съпругът ви е далеч е същото като да бъдеш самотна майка, наум ви питаме:

  • Банковата ви сметка като на самотен родител ли е?
  • Регистрирани ли сте в сайт за запознанства в опит да откриете любовта, но срещате само откачалки?
  • Имате ли подкрепата на съпруга си, когато се върне в града? Ако се случи инцидент, той връща ли се от пътуването си?

Ако отговорите с „не”, значи не сте самотен родител. Но ние щастливо бихме осиновили съпруга ви, когато е извън града и бихме взимали на заем от доходите му от време на време.

Защото истината е, че никой не се прибира у дома, за да облекчи нашия страх. Да, вероятно някой от странниците в Интернет не биха нямали нищо против да окосят моравата ни, но не бихме приели такова предложение. Освен ако не е някой от героите във филма „Професия: Стриптийзьор”.

Разбираме болката ви, когато съпругът ви го няма и знаем, че майчинството е трудна работа, но всъщност това са два коренно различни сценария, така че моля ви, замълчете!

Сигурно е мнооого трудно

Когато хората чуят, че сте самотна майка, те веднага казват „О, толкова съжалявам. Сигурно е много трудно.”

Да, да си самотна майка е трудно, но трудни са и много други неща.

Трудна е ядрената физика. Мозъчните операции. Трудно е да гледаш глупаво детско филмче с детето си, без да искаш да изхвърлиш телевизора през прозореца. Трудно е и да бъдеш майка.

Не трябва да ви е мъчно за нас. Просто ни подкрепяйте и ни бъдете приятели. Благодаря.

Нямам интерес към съпруга ви

Няколко несигурни съпруги са се съмнявали, че необвързаният ми статус означава, че отчаяно си търся партньор, който е досущ като техния мъж, макар и да не сме нищо повече от приятели.

Не дами, не искам съпруга ви. Ако трябва да съм искрена, още една съпруга може да ми бъде от помощ, така че ако нямате нищо против, елате вие с малко почистващи препарати и вечеря. Мога да използвам помощта ви.

Къде са всички?

Някои дни почти забравяме, че ние водим шоуто и затова стоим самички и се питаме „Къде по дяволите са всички?”, докато не осъзнаем, че ние сме „всички”.

Тогава отваряме бутилка вино и благодарим на себе си, че сме толкова усърдни, отдадени и страхотни.

Един билет към Рая, моля

Когато сме уморени и си мечтаем, че помощниците ни най-накрая ще дойдат и после осъзнаваме, че никой няма да ни се притече на помощ, си представяме, че сме в Рая. Понякога правим това, когато омъжената ни приятелка обсъжда разпалено голямата си семейна ваканция. Съжаляваме. Не, че не ни пука, не че сме лоши слушатели или лоши приятели, но предпочитаме да си представяме нашата собствена ваканция.

И към всички самотни майки, които се наслаждават на мечтаната си ваканция – поздравявам ви!

Спрявям се отлично с работата си

Макар и понякога да се чувстваме гузни като всяка майка аи да се тревожим за нещата, които не сме успели да свършим, ние просто си казваме: Аз се справям отлично с тази работа.

Не ме съдете

Знаем, че хората веднага подхождат с предразсъдъци, когато чуят, че сме самотни майки и искаме да изкрещим: не ме съдете!

Не си вадете извода, че съм бедна, че бащата е отрепка или че мразя живота си.

Не предполагайте, че съм развалина и че съм нестабилна, защото съм необвързана.

Недейте да си представяте какъв е живота на необвързаните майки. Първо ни опознайте като хора и като родители.

Ау, те също ще се разведат

Независимо дали таткото ни е изоставил, дали е имало развод или изобщо не е имало брак, необвързаните майки често виждат разни двойки, които имат проблеми и си мислят „О, те изглежда също ще се разведат”.

Не ни харесва, но когато виждаме партньори с разногласия, тихичко си мислим, че и между тях всичко ще приключи.

Благодарност

Когато не ни се налага да молим за помощ от приятел или роднина, но я получаваме, ние сме наистина благодарни. Може и да го казваме простичко, но благодарността ни е огромна.

Тъга

Когато обичаните от нас хора не ни подкрепят или ни обръщат гръб, ние се чувстваме тъжни, но никога няма да го кажем. Може и да не вдигаме ръка и да казваме „Помогни ми”, но когато приятел или роднина вижда, че отчаяно се нуждаем от него и не ни предлага услугите си или ни се налага да го изречем на глас и получаваме жесток отказ, нас ни боли.

Тайничко ни харесва да бъдем шефа

Колкото и да искаме любов или помощ, също така ни харесва и да знаем, че даваме всичко от себе си за децата ни и е страхотно да го правим в здравословна атмосфера.