Слуховете за известни хора съществуват откакто има известни хора. Интернет обаче ги направи толкова лесно достъпни, че в момента всеки може да си съчини безумна конспирация и тя да намери все някой привърженик.

Някои от тези конспирации дълго се отричат, а после се оказват реалност, други обаче са толкова странни, че ни е трудно да си представим, че са истина. Въпреки това много хора вярват в такива странни и неправдоподобни истории.

Ние вече сме ви говорили за някои от най-нелепите звездни конспирации, но е време да ви представим още 11, които по нищо не отстъпват на останалите:

1. Майкъл Джексън и сестра му Латоя са един и същ човек

Нямаме представа на кого му е хрумнала тази теория, но тя продължава да съществува много дълго време. Да, Майкъл и сестра му си приличат, но все пак са заснемани многократно един до друг, но това май не е важно за конспираторите...

2. Джим Морисън е бил убит

На 3 юли 1971 г. Джим Морисън е намерен мъртъв в апартамента си в Париж. Безжизненото му тяло е открито във ваната от приятелката му Памела Карсън. Тогава легендарният вокалист на групата the Doors е само на 27 години. Официалната причина за смъртта е сърдечна недостатъчност, но аутопсия не е извършена, тъй като според френските закони тя не е задължителна.

Липсата на аутопсия дава тласък на всякакви конспирации за това как е умрял Морисън. 40 години след смъртта му певицата Мариан Фейтфул споделя пред списание „Моджо“, че причината за смъртта му не е сърдечна недостатъчност, а хладнокръвно убийство. Тя твърди, че нейният бивш любовник – Жан де Бретей, който продавал хероин на важни клечки като Морисън, го е убил онази нощ. „Той отиде да види Джим и го е убил. Сигурна съм, че не е било инцидент“, заявява тя.

Разбира се, съществува и теорията, че Джим Морисън е все още жив и се подвизава на Бахамите. Впрочем приятелката на Морисън – Памела, също умира на 27 години от свръхдоза хероин.

3. Агенти на ФБР са убили Биги и Тупак

Шест месеца след смъртта на Тупак Шакур умира и Биги Смолс. Двамата са застреляни, но и до ден-днешен не се знае кои са били извършителите. Това, разбира се, поражда един куп теории. Преди смъртта си и двамата рапъри играят ключова роля във войната между Източния и Западния бряг. Една от теориите е, че от ФБР са поръчали убийствата, тъй като те пък са водили война срещу рапа и уличните банди. През 2008 г. Джон Поташ публикува тази теории в книга и в нея се позовава на различни интервюта и документи, които показват, че Тупак е бил под наблюдение от ФБР в продължение на месеци, преди да бъде убит.

4. Дж. К. Роулинг не е написала „Хари Потър“

Предполагаме, че много от вас знаят историята на Дж. К. Роулинг – преди да напише успешната поредица, тя е самотна майка, която има сериозни финансови проблеми. Идеята за момчето магьосник ѝ хрумва във влака, а първата книга е написана по кафенетата. След това 12 издателства отхвърлят ръкописа, докато дъщерята на един редактор не проявява интерес към историята и го моли да прочете края, така той решава, че може би има някакъв хляб в цялата работа... Каква романтична история, нали? Бедната майка, която става една от най-богатите жени в света благодарение на таланта и упорството си.

Такива истории се случват много рядко, затова не е изненадващо, че някои хора не могат да приемат историята за истина. Според конспираторите книгите за Хари Потър са написани от голям екип от писатели и рекламни агенти, които заедно съчиняват шедьовър, който да се хареса по цял свят. Жената, която ние наричаме Дж. К. Роулинг всъщност не е написала нито ред, тя е подставена актриса. Разбира се, не сме сигурни защо„актрисата“ е написала и други книги, които не са за Хари Потър. Може би за заблуда?

5. Луис Карол е бил Джак Изкормвача

Съществуват много конспиративни теории за автора на „Алиса в Страната на чудесата“. Най-нелепата от всички е, че Луис Карол е бил Джак Изкормвача, въпреки че за това няма никакви доказателства. Това не пречи на Ричард Уолъс да публикува теорията си през 1996 г. В своята книга „Джак Изкормвача – веселият приятел“ той твърди, че Луис Карол е бил в комбина с Томас Бейн, с когото са извършили прочутите убийства. Той е базирал теорията си на анаграми от песничката „Алиса“ и на първия том на „Силви и Бруно“, в който според Уолис се крие самопризнанието на автора.

6. Стенли Кубрик е изфабрикувал кацането на Луната

Вероятно всички сте чували теорията за това, че кацането на Луната всъщност е фалшифицирано от американците и никога не се е състояло. Както знаем, по това време американската космическа програма доста е изоставала спрямо руската. Все пак руснаците са първите, които успяват да пратят човек в Космоса. Значи американците трябва да им го върнат и да ги надминат. Какво да правят горките американци? Обаждат се на Стенли Кубрик, разбира се! Сигурно ще попитате защо на него. Причината е, че през 1968 г. по кината излиза неговият филм „2001: Космическа одисея“, т.е. човекът е запознат с материята.

Ето защо през 1969 г. той се съгласява да изфабрикува кацането на Луната. Вярващите в тази теория са на мнение, че Кубрик ни е подсказал за това в „Сиянието“. През 2016 г. дъщерята на Кубрик казва, че това е една „грозна лъжа“, но едва ли някой очаква тя да издаде баща си.

7. Всички известни личности са част от ордена на илюминатите

Орденът на илюминатите (от латински: illuminati – просветлени, озарени) е било съвсем реално тайно общество, основано в Германия на 1 май 1776 г. от философа Адам Вайсхаупт. Целта на ордена е била да се бори срещу тиранията и да подкрепя разделението между църквата и държавата. Официалната версия е, че орденът престава да съществува в края на XVIII век, когато владетелят на Бавария забранява всички тайни общества.

Естествено, съвсем нормално е орденът да мине в нелегалност. Много хора вярват, че той продължава да съществува и до днес, управлявайки нашия свят. Всички важни личности и най-големите звезди, като Бионсе, Мадона, Лейди Гага и прочие, са част от неговите редици. Откъде става ясно? Очевидно има скрити символи в текстовете на песните им.

8. Принцеса Даяна е била убита

Според тази теория принц Филип е наредил на британските тайни служби – MI6, да убият принцеса Даяна и нейния любовник Доди ал Файед. Убийството е представено като инцидент, а предполагаемият мотив е бременността на Даяна. Смята се, че тя е носила детето на своя любим и скоро е щяла да обяви годежа си. Този съюз щял да очерни кралското семейство, тъй като Файед е бил мюсюлманин от Египет. Тази теория се подкрепя и от бащата на Доди – Мохамед ал Файед.

През 2008 г. съдът официално оповести, че смъртта на Даяна и Доди е непредумишлено убийство, извършено от шофьора Хенри Пол, който е бил в нетрезво състояние, и от агресивните папараци, които са преследвали двойката.

9. Тейлър Суифт и Том Хидълстън никога не са били двойка

Когато папараците уловиха Тейлър Суифт и Том Хидълстън да се целуват на скалите на Род Айлънд, много хора бяха крайно учудени. Мигновено се появи теорията, че целувката е била нагласена. Причината е, че Тейлър е искала да си отмъсти на Калвин Харис и в същото време да отклони вниманието на медиите от скорошната им раздяла. Колкото до Хидълстън, той беше спряган за следващия Джеймс Бонд, а връзката му с Тейлър Суифт би повишила популярността му и шансовете му за успех. Той наистина вдигна шум около себе си, но не получи ролята на Джеймс Бонд. Вместо това Даниел Крейг отново ще изиграе английския таен агент, въпреки че от години мрънка колко ненавижда ролята.

10. Крис Дженър е продала секс касетата на Ким Кардашиян

Скандалното секс видео на Ким с Рей Джей изстрелва нея и семейството ѝ във висините на славата през 2007 г. Тя, разбира се, твърди колко много съжалява за касетата и колко наранена е от факта, че записът е изтекъл. Според много хора обаче записът изобщо не е „изтекъл“ случайно, а е съвсем умишлено пуснат в публичното пространство, за да се вдигне скандал около семейството. Някои конспиратори не спират дотук и обвиняват за това Крис Дженър – майката на Ким. През 2012 г. анонимен източник заявява пред сп. „Стар“, че видеото вече е съществувало и Крис Дженър е ръководила целия процес по продажбата му – тя го е предложила на компания за порно филми, която на свой ред пуска видеото онлайн. Крис, разбира се, отрича подобно нещо: „Хората си измислят най-безумните неща за нас“, казва тя. Е, не знаем дали Крис е продала видеото, но няма да се учудим, ако е била самата Ким.

11. Мариса Томей получава „Оскар“... по погрешка!

Миналата година Уорън Бийти и Фей Дънауей сгафиха и връчиха „Оскар“-а на „Ла ла ленд“, но грешката беше поправена доста бързо. Конспираторите смятат, че това не е първата подобна грешка. Според тях същото се е случило и с „Оскар“-а на Мариса Томей за поддържаща женска роля, който тя взима за „Моят братовчед Вини“ през 1993 г. Грешката отново е на презентатора Джак Паланс, който, предполагаемо, е бил толкова пиян, че не можел да разчете правилното име. Според привържениците на тази теория в победата на Мариса Томей няма никаква логика, тъй като всички залагали на ветерани като Джоан Плоурайт и Ванеса Редгрейв. Колкото и забавно и интересно да ни звучи тази теория, записи от церемонията показват, че Паланс не е имал проблеми с това да разчете имената, а и организаторите не биха позволили това да се случи и грешката да остане непоправена, както видяхме и през 2017 г. От тогава до сега Мариса Томей е номинирана за още два „Оскар“-а.