Проста бутилка с топла вода може да помогне на бебето да заспи по-бързо, може да облекчи периодични спазми и болката във врата. Очевидно този основен продукт за много домакинства има много повече приложения, отколкото някога сме предполагали - от намаляване на тревожността до лекуване на различни видове дискомфорт в тялото.

Загрижени сме за здравето на читателите си. Така че, когато разбрахме за тези страхотни свойства на бутилките с топла вода, не можем да не ви ги споделим. Малка или голяма, просто изберете удобен размер за вашата бутилка с топла вода и я използвайте винаги, когато тялото ви го изисква!

1. Помогнете на бебето да заспи по-бързо

Бебетата са чувствителни към температурни промени и обичат да спят в топла стая. Ето защо могат да започнат да плачат, когато са извън ръцете на майка си, в студено легло. Един прост малък трик може да помогне на бебето да заспи комфортно, както и да запазите нервите и времето си. Напълнете бутилка с хладка вода и я поставете до краката на бебето. Освен това можете да използвате шишето, за да загреете леглото и да я оставите там, за да може бебето да я прегърне.

2. Поливайте растенията си

След като водата от бутилката с топла вода се охлади до стайна температура, все още може да се използва. Няма нужда да бързате и да я изливат в канала - растенията ще ви благодарят по-късно!

3. Успокойте дебелото черво и облекчете спазмите по време на цикъл

Коремната болка може да бъде причинена от различни проблеми. Един от тях е синдромът на раздразненото черво (IBS). Този синдром се причинява от неправилните контракции на мускулите на дебелото черво, докато се опитвате да преместите изпражненията от тялото. Това може да доведе до болка и подуване на корема. Тази болка, причинена от отпадъци в дебелото черво, може да се облекчи с нагревателна подложка - просто трябва да я поставите на коремната област, да легнете в леглото и да се отпуснете. Тъй като топлината помага за успокояване на болката в мускулите, бутилка с гореща вода може да се използва и за успокояване на крампи по време на менструален цикъл. Няма нужда да приемате никакви лекарства, за да спрете болката, когато това може да се направи по естествен начин!

4. Използвайте ги по време на къмпинг

Къмпингът е предимно лятно занимание. Въпреки че понякога може да е горещо през деня и студено през нощта. Така че, когато отивате на къмпинг и оставате до късно през нощта, не забравяйте бутилката си с топла вода! Можете да кипнете малко вода на печката в лагера или на открития огън, да я оставите я да се охлади до безопасна температура и напълнете бутилката си. След това може да се използва, за да загрее спалния ви чувал.

5. Облекчете болките при бременност

Болките по време на бременност могат да причинят много дискомфорт. Докато някои дами могат да се справят, други трябва да спрат всичките си дейности и да изчакат, докато не изчезне. Тези болки могат да се появят на различни места като стомаха или таза. Бутилка с гореща вода ще облекчи този дискомфорт и ще осигури на бъдещите майки облекчение. Ако ви боли твърде много, тогава можете също да опитате да вземете топла вана и да се опитате да се отпуснете там.

6. Уют през вечерите на открито

Бутилките с топла вода са чудесни, за да ви стоплят, докато сте вечер навън. Те могат да ви бъдат полезни по време на късни вечерни барбекюта или ако просто седите в задния си двор и общувате с приятели. Те просто ще направят цялата вечер по-уютна и приятна особено когато всички в групата имат такава за себе си!

7. Забравете за болката във врата

Болка във врата може да възникне след продължителна работа пред компютър, четене на книги или дори сън в странно положение! Първото нещо, което повечето от нас правят е да се опитаме да разтегнем и масажираме зоната, която боли. Това ще има още по-добър ефект, ако приложите студ и топлина към нея. Студът, приложен първо, ще освободи болката във врата, като намали натрупването на млечна киселина. След като мускулите се отпуснат, можете да приложите топлина, за да подобрите кръвообращението.

8. Облекчете стреса и тревожността

Стресът се превърна в нещо обичайно за много от нас и понякога имаме нужда от допълнителна помощ, за да се отпуснем и успокоим от нещата, които ни притесняват. Следващият път, когато се почувствате тъжни или потиснати, опитайте да прегърнете бутилка с топла вода. Това може да подобри кръвообращението ви, което може да ви помогне да се отпуснете. Можете да добавите малко етерични масла вътре или дори да медитирате с нея.

9. Успокойте болките в гърба

Болката в гърба може да бъде намалена чрез редуване на компреси с топла и студена вода. Първо поставете бутилка с гореща вода върху засегнатата област, това ще помогне за успокояване на болката. Тогава е време за студен компрес. Можете да използвате торба със замразен грах или кърпа, напоена със студена вода. Най-важното тук е да не слагате студен компрес върху голата си кожа, тъй като това може да причини студено изгаряне. Вместо това можете да го поставите например върху ризата си.

10. Загрейте леглото си

Някои зимни нощи понякога могат да бъдат изключително студени до степен, че просто не можете да се сгреете в леглото си. Включването на нагревател може да помогне, но има по-евтино и по-безопасно решение. Можете да поставите бутилка с топла вода в леглото си 10-15 минути преди да планирате да спите или просто да си легнете с нея. Във всеки случай ще ви изпълни с комфорт, топлина и релакс.

11. Облекчете мускулните крампи след фитнес

Мускулни крампи могат да се появят след интензивни тренировки и физическа активност. И бутилките с топла вода могат да променят тази ситуация към по-добро. Тази болка лесно се овладява, като приложите топлина към наранените мускули. Макар че понякога цялото тяло може да се почувства болезнено след усилена тренировка във фитнес залата. В такъв случай можете също да вземете гореща релаксираща вана, за да лекувате мускулите си наведнъж.

12. Лекувайте хрипове по време на кашлица

Зимният сезон включва не само коледни и празнични забавления, но и хрема, кашлица и настинки. Болестта става още по-досадна през нощта. Горещият компрес може да успокои конгестия в гърдите и да ви помогне да дишате по-свободно. Всичко, което трябва да направите, е да поставите топла бутилка върху гърдите си. Можете дори да спите с него. Но се уверете, че не я поставяте върху сърцето си.

Имате ли бутилка с топла вода у дома? Как я използвате?