Няма какво да се лъжем, мъжете и жените са доста различни и правят много неща по различен начин – от най-обикновените жестове до хвърлянето на топка.

За да разбере какви са разликите между мъжете и жените при някои най-обикновени действия, сайтът BrightSide дава няколко задачи на своите доброволци Джулия и Марк, които са приятели от много дълго време. Вижте как са се справили двамата и преценете дали поведението им отговаря на вашите представи.

1. Заеми поза за снимка

Джулия и Марк са помолени да заемат поза, в която ще изглеждат най-добре за снимка. За целта Марк обръща торса си към камерата и издава ръцете си напред, докато Джулия избира поза в профил.

При снимки мъжете се опитват да изглеждат по-масивни, докато жените искат да са малки и елегантни. Жените обръщат повече внимание на позицията на краката и ръцете.

2. Хвани тази бира!

Джулия държи бутилката с двете си ръце и с едната подпира дъното. Марк предпочита да използва само една ръка и е хванал бутилката за гърлото.

Много често жените подпират тежките предмети отдолу. Мъжете пък се стараят да носят колкото може повече неща с една ръка, независимо колко им тежи.

3. Покажи си ръцете

При такава молба жените се опитват да демонстрират маникюра си и колко чисти и нежни са ръцете им. Мъжете пък показват дланите си, при което ръцете им изглеждат по-големи.

4. Завърти се

Мъжете обикновено се завъртат с цяло тяло, докато жените извръщат само главата си.

5. Избери 5 неща, които би взел/а с теб на 5-дневно пътуване

Ето какво са избрали двамата от предоставените им предмети:

Джулия: „Бих взела самобръсначка, кредитна карта, четка за зъби, шампоан и слънцезащитен крем. Продуктите за лична хигиена са абсолютно задължителни, а останалото може да се купи и в хотела.“

Марк: „Бих взел кредитната си карта. Всичко останало може да се купи на място. Все пак бих взел някои лекарства, които могат да ми потрябват, и ютията, защото ще ми е по-трудно да си я купя на място. Бих взел и самобръсначка, с която да оформям брадата си, и фотоапарат, за да запечатам интересните моменти.“

Обикновено жените имат по-развито абстрактно мислене и затова отделят повече време да предвиждат бъдещи ситуации. Те винаги мислят за това, което може да им потрябва за в бъдеще. Мъжете пък взимат само най-необходимото в момента и импровизират по-късно.

6. Свали си тениската

Мъжете обикновено свалят тениската си, като я издърпват за яката, докато жените хващат тениската от двете страни. В такива случаи мъжете използват най-силната си част – ръцете, докато жените използват цялото си тяло, за да се отърват от тениската.

7. Седни удобно

Жените кръстосват крака, когато седят, докато мъжете обикновено седят разкрачени. От този факт можем да си направим два извода:

Първо: Заради физически разлики в структурата на таза, мъжете и жените седят по различен начин.

Второ: Позата на мъжа отново показва желанието му да доминира, докато кръстосаните и прибрани крака говорят за скромност и нежност.

8. Хвърли топката

Мъжете хвърлят тежки предмети с една ръка със засилка от зад главата. Жените държат предмета с две ръце и се опитват да го хвърлят, използвайки повече части от тялото си и разчитайки на цялата си тежест.

9. Изкашляй се

Когато мъжете кашлят, те закриват устата си с юмрук, докато жените поставят дланта си пред устата и леко извръщат глава.

10. Прозей се

Когато мъжете се прозяват, те закриват устата си с една ръка, докато жените много често използват две, защото ръцете им са по-малки.

11. Оправи си косата

За мъжете това е много лесно, защото обикновено косата им е къса и е достатъчно да прокарат една ръка през нея. Жените използват двете си ръце, за да приберат всяко непослушно кичурче.

12. Избери най-привлекателната жена

Марк: „Трудно е, но клоня най-много към снимка №4. Харесва ми, че лицето ѝ е изразително и по-красиво спрямо останалите. Освен това ми харесва гримът, който подчертава чертите ѝ.“

Джулия: „Харесва ми снимка №3. Косата ѝ е красива, а фигурата и лицето ѝ са много секси. Не ми харесват номер 4 и номер 5, защото изглеждат много изкуствено.“

При първа среща мъжете забелязват и тялото, и лицето на една жена, но много по-важно е лицето: формата на устните и очите, дали се усмихва, дали носи грим и прочие. Докато жените, когато гледат друга жена, виждат по-голямата картина и забелязват детайли, като това дали гримът на жената подхожда на дрехите ѝ.