Истинската любов не само се чувства, тя се е и вижда. Ако търсиш доказателства, че половинката ти те обича безумно, обърни внимание на тези няколко признака.

1. Той споделя храната си с теб

Сигурно помниш, че Джоуи от „Приятели“ никога не споделя храната си, нали? Дори и когато става дума за момиче, което много харесва.

Оказва се, че много хора мразят да делят храната си и се ядосват, ако някой яде от тяхната чиния, особено ако първо не ги попита за разрешение. Разбира се, любовта променя всичко. Затова трябва да се радваш, ако твоята половинка ти позволява да ядеш от чинията му и дори сам ти предлага да си вземеш.

2. Оставя ти гласови съобщения или ти звъни по телефона

В днешно време общуваме с приятелите си предимно чрез текстови съобщения, които са добра алтернатива за онези, които са доста заети, но искат да са в течение с това, което се случва в живота на любимите им хора.

Само че думите на екрана не носят същия заряд и не притежават същата топлина като гласа на любимия. Гласовите съобщения могат да са много по-лични и романтични, както и разговорите по телефона, защото изискват повече време и тихо място, на което да бъдат проведени. Ако твоята половинка ти звъни от време на време, защото просто се е сетил за нещо и иска да ти го разкаже, или ти се обажда за лека нощ – значи е силно влюбен в теб.

3. Оставя телефона си без надзор

Като говорим за телефони, трябва да споменем хората, които фанатично пазят електронните си устройства от другите – те използват пароли и пръстови отпечатъци за защита и винаги ги държат в себе си. Отчасти всеки мрази да му ровят в телефона, защото това е грубо навлизане в личното пространство, но ако половинката ти се държи твърде потайно и абсолютно забранява да му пипаш телефона или винаги крие екрана на телефона, за да не видиш какво прави, значи крие нещо.

Това не означава, че ти имаш право да му искаш паролата, но ако той ти позволява да му ползваш лаптопа, когато се налага, и си оставя телефона на видно място, докато се къпе, значи най-вероятно ти вярва и не крие нищо от теб.

4. Иска да пробва нови неща с теб

Колкото по-възрастни ставаме, толкова по-малко склонни сме да опитваме нови неща и да променяме навиците си. Ако мъжът до теб е склонен да взима участие в твоите хобита или да пробва нещо ново, което на теб ти харесва, това означава, че наистина държи на теб и иска да бъде част от живота ти.

Това не означава, че трябва да споделяте всяко хоби, но животите ви трябва да се пресичат и на други места освен в спалнята.

5. Оставя ти мили бележки или подаръци

Истинската любов се крие в малките неща. Големите жестове за годишнини и подобни поводи са очаквани, но ако той полага допълнителни усилия да те зарадва и в обикновените дни, значи много те обича.

Малките бележки с „Обичам те“, скрити в джоба на палтото ти, забавните съобщения, написани с паста за зъби върху огледалото в банята, както и парче от любимата ти торта, което те чака в хладилника – такива жестове показват, че все още е влюбен, и ни нашепват „Ценя те и искам да знаеш, че те обичам“.

6. Променя някои от навиците си заради теб

Старите навици умират трудно, освен това е ясно, че никой не е длъжен да се променя заради другиго, но ако той наистина те обича, това ще го мотивира да бъде все по-добър човек.

Ако например ти си свикнала да си лягаш рано, а той обича да играе компютърни игри до среднощ, дали понякога променя графика си, за да се гушкате преди лягане? Или пък ако обича да става късно, но понякога става дори преди теб, за да ти направи закуска, значи си истинска късметлийка.

Нещата, разбира се, трябва да са взаимни.

7. Проявява интерес и към най-скучните неща, които му говориш или го караш да прави

Проблемът е, че всеки от двата пола си има неща, които харесва и които другият пол намира за изключително скучни.

Например много мъже мразят пазаруването и затова се изнервят, когато трябва да придружат половинката си. Но ако той е готов да излезе с теб и започне да мрънка чак след няколко часа – честито, той наистина те обича. Или ако няма нищо против да те слуша как му обясняваш за новото риалити, което следиш, или за новата терапия за коса, която си видяла онлайн, значи те приема като сериозна половинка.

Е, ти също трябва да проявяваш някакъв интерес към колите и футбола, вместо веднага да му кажеш „О, не, не ми говори за коли, моля те“.

8. Търси диалог след скандалите

Всички си мечтаем за човека, с когото мълчанието е приятно, но никой не иска да си мълчи през цялото време.

Комуникацията е много важна, така че той получава бонус точки, ако се опитва да бъде приятен събеседник и ако търси диалог, след като сте се скарали. Ако той предпочита да се цупи и винаги те чака да се извиниш първа, значи имате токсична връзка и той не те обича истински.

9. Гордее се, че е с теб

Нормално е да не обявявате връзката си в самото начало, когато нищо не е сигурно, но ако сте от месеци и дори година заедно и някой от вас крие връзката от приятелите или родителите си – това не е на хубаво.

Затова, ако той се гордее с теб и няма нищо против да те представи на родителите си, това е чудесен знак. Освен това е хубаво, ако се радва на постижения ти, качва снимки с теб и не спира да те държи за ръка, когато срещне познат на улицата.

10. Помага ти в трудните моменти

Животът не е само смях, слънчеви дни, шампанско и успехи, в него има много грозни моменти. За съжаление, никой не е застрахован от здравословни проблеми, така че е хубаво да имаме някой до нас в такива ситуации.

Ако твоят партньор се плаши от един грип, то тогава няма причина да си с него. Но ако той ти предлага да мине през аптеката, да ти сготви или поне да ти купи лимони и портокали, които са чудесен източник на витамин С, то тогава има надежда. Получава бонус точки, ако е готов да стои при теб, да те завива и да гледа любимия ти сериал, докато заспиш в прегръдките му.

11. Вслушва се в съветите ти.

Ако той цени мнението ти и те пита за съвет, тогава наистина държи на теб и те уважава. Вместо винаги да се изявява като голям философ и да се държи така, сякаш всичко знае, а ти си просто жена и нищо не разбираш.

12. Докосва те често

Комуникацията и докосването са много важни, за да останете щастливо влюбени. Може приятелят ти да не е много по гушкането, но ако често те прегръща, целува, милва, докосва и дори хапе, значи наистина те обича и чувствата му към теб не са охладнели.

Интересното е, че хапането наистина е проява на силна любов. Според учените причината е, че мозъкът ни прави връзка между храната и нещата, които изглеждат сладко. Например много хора, когато видят бебе, спонтанно възкликват „ох, ще те изям“, та ако твоят мъж някой ден нежно те захапе, не се плаши – не е станал вампир, просто си неустоимо сладка.