Във всяка страна жените имат своите малки тайни, за да останат красиви, но френските жени притежават изключителен естествен чар и неподправен стил, което им печели славата на едни от най-красивите жени в света.

Какви са техните тайни? Днес ще разберем!

1. Те не използват много грим и не контурират лицето си

Покрай американките контурирането стана популярно по цял свят, но френските жени не го харесват, защото то променя естествените черти на лицето. Най-много ще ги видите с малко бронзант на скулите.

2. Не се страхуват от несъвършенствата

Ако се вгледате внимателно в стила на френската жена, ще забележите, че в него има непринуденост и няколко дребни несъвършенства, които привнасят свежест и чар във визията ѝ. Дали ще са обувките, които не се връзват съвсем с роклята, или начинът, по който са ушити дрехите им – те не се стремят да бъдат напълно съвършени като някакви кукли и по този начин изглеждат естествени и свободни, сякаш не правят нищо особено, за да бъдат красиви.

3. Те обичат червеното червило

Французойките са убедени в едно – независимо какъв е стилът ви и какво сте облекли (дали тениска със скъсани дънки, или рокля с широкопола шапка), червеното червило е точно за вас. Червеното червило винаги придава малко блясък на лицето и прави вида ви по-завършен.

4. Французойките не си правят френски маникюр

Почти никога няма да видите французойка с „перфектен маникюр“, от онези, които отнемат 1-2 часа, за да бъдат направени. Те не биха отделили толкова време и пари за нещо толкова дребно. Французойките предпочитат къси нокти с безцветен лак или без никакъв лак.

5. Как се грижат за косата си

Французойките много рядко използват сешоар и избягват да ползват преси и маши. За да стилизират косата си, те предпочитат да използват скъпа козметика, като качествени маски и масла, както и хубави четки от естествени материали.

6. Несесерът им не е пълен с продукти

Направо ни се вие свят, като си представим колко нови „необходими“ продукти има на пазара. Но французойките не се поддават на американското облъчване и ползват само няколко важни продукта. В техния несесер главно можете да намерите 6 неща:

  • Два вида червило – едно в по-естествен и неангажиращ цвят и едно в любимото им червено.
  • Лека пудра и фондьотен, с които не прекаляват, за да не заприлича лицето им на маска.
  • Спирала и сенки, обикновено такива за опушен грим.

Така спестяват много време и пари, а в същото време само подчертават красотата си, вместо коренно да променят чертите на лицето си.

7. Те дават много пари за фризьор

Французойките са сигурни и в още нещо: Можете да носите евтини дрехи и никой да не разбере колко са евтини, но ако си направите евтина прическа, тя ще съсипе цялата ви визия. Затова те са готови да платят цяло състояние за добър фризьор. Освен това добрата прическа не се нуждае от много стилизиране, така че отново си спестяват време.

8. Имат простичък режим

Във Франция са на принципа „малкото е повече“. Те използват по-малко козметични продукти, но само скъпи и качествени.

Задължително в шкафа с козметика имат маски за лице, които ползват често, защото те възстановяват и подмладяват кожата.

9. Предпочитат естествените вежди

Едва ли някога ще видите французойка с големи изрисувани вежди. Те се грижат старателно за веждите си, за да бъдат гъсти, здрави и в красива форма, но не ги рисуват. Понякога само могат да ги запълнят с молив, но дори и това правят много рядко.

10. Те не гладуват

Французойките не спазват диети. Те знаят, че диетите имат само краткосрочен ефект, а гладуването се отразява негативно на кожата. Тайната на тяхната красива фигура е, че те ядат предимно качествена храна и най-важното – ядат от всичко, но по малко. Ако почувстват, че са се нахранили, веднага спират да ядат, независимо дали са довършили порцията си.

Нещо, което обаче се опитват да избягват, е захарта.

11. Взимат си студени душове

След топлата вана французойките си взимат студен душ, който подобрява кръвообращението и се отразява благотворно на кожата.

12. Те приемат недостатъците си

Французойките рядко посещават пластични хирурзи и едва ли ще видите актриса, модел или модна блогърка в Париж, която да има коригиран нос, направени скули или напомпани устни.

Те се приемат такива, каквито са, с всички недостатъци. Тяхната тайна е, че подчертават предимствата си и своята уникалност, не се стремят да влязат в един калъп.