Увереността е едно от най-сексапилните качества, което може да притежава човек, а способността да обичаш себе си (е, в умерени граници) е важна за изграждането на всяка щастлива и здрава връзка. Затова сме казвали многократно, че мъжете, които се женят за силни жени, са най-щастливи!

Но какви са тези неустоими качества на силните жени, които привличат мъжете? Днес ще изброим някои от тях:

1. Тя приема, че не може да е перфектна във всичко

Много жени се стремят да имат успешна кариера, да изглеждат страхотно, да се грижат за семейството си, да поддържат широк социален кръг, да намират време за хобито си... но това е адски трудно, почти невъзможно, и силната жена знае, че не може да е перфектна във всичко, а и не е необходимо. Тя подбира добре битките си и не се страхува да признае, че е сбъркала или че има нужда от помощ, и това изобщо не я прави слаба.

2. Тя изглежда елегантно

Не е нужно да похарчите купища пари, за да изглеждате елегантно и от класа, просто трябва добре да подбирате дрехите си. Дори да имате малък гардероб, всяко нещо в него трябва да отразява вашия стил и да е избрано с мисъл. Истинските мъже определено харесват стилните жени.

3. Тя харесва тялото си

Знае, че в него има недостатъци, даже работи по някои от тях, но въпреки това силната жена обича тялото си и това я прави особено секси.

4. Тя следва собствените си мечти

Тя не се опитва да угоди на всички, за да се хареса. Тя има собствен план за живота си и го следва.

5. Тя обича да спортува

Телата ни са създадени за движение, а спортът ни прави по-щастливи. Да, в началото може да не е така, но изчакайте поне месец, докато тренировките ви станат навик и ще видите колко по-добре ще се чувствате. Мъжете харесват жени, които са активни и се грижат за себе си.

6. Тя откровено признава недостатъците си

Както казахме – никой не е перфектен. Някои вредни навици или недостатъци можем и трябва да променим, но с други недостатъци просто трябва да се научим да живеем. Хората, които маниакално прикриват недостатъците си, стремят се да изглеждат перфектни и искат да се харесат на всички, често изглеждат доста изкуствени.

7. Тя е уверена в уменията си и има положителна нагласа към живота

Някои жени разглеждат Инстаграм и Фейсбук и ги налягат мрачни мисли – аз никога няма да изглеждам така, моята работа е по-скучна, не съм достатъчно красива, защо всички са на почивка, а аз не съм... Силната жена обаче знае, че има много неща, за които да е благодарна, и има положителна нагласа към живота. Ако е в труден период, тя се стреми да оправи проблемите, вместо да мрънка защо на всички им е толкова по-лесно.

8. Тя не допуска в живота си хора, които не харесва

Не можем да изберем с какви хора ще работим или учим, но свободното ни време си е наше и би трябвало да го прекарваме с хора, които са ни приятни. Не го губете с токсични приятели, които ви карат да се чувствате зле. Силните жени знаят кога да казват „не“ и кога някой им вреди.

Може би ще се запитате какво общо има това с половинката ви? Ами, представете си, че редовно излизате с хора, които познавате още от гимназията, но с които вече почти нищо не ви свързва, те не ви уважават особено, а и си позволяват понякога „на шега“ да ви нагрубяват – след срещите се в лошо настроение и винаги се оплаквате на партньора ви или пък дори се подигравате на приятелите ви – това прави лошо впечатление и той няма как да не се запита какъв е смисъла да поддържате подобни взаимоотношение.

9. Тя се грижи за здравето си

Ако сте над 18 години, вече сами сте отговорни за себе си. Да, разбираемо е да ви е страх от зъболекари, лекари, изследвания и прочие, но трябва да запомните, че лекарите са там, за да ви помогнат. Няма нищо привлекателно в това да отлагате решаването на проблемите, докато положението не стане наистина напечено.

10. Тя не прави неща, които не са ѝ приятни, защото някой друг така иска

Социалният натиск е особено силен в гимназията, тогава много момичета и момчета пият, защото и другите пият, или пушат, защото и приятелите им пушат. Но с възрастта би трябвало да сме се научили да казваме „не“ и да отстояваме себе си. Когато се научим да взимаме решения според собствените си нужди и разбирания, се чувстваме много по-свободни и силни, а тази сила си личи.

11. Тя идва навреме

Някои казват, че просто не могат да са точни, други казват, че „модно закъсняват“, но истината е, че постоянните закъснения са проява на неуважение към останалите и определено ще ви спечелят много черни точки. Жените, които знаят как да планират времето си и проявяват уважение към човека, с когото имат среща, определено правят много добро впечатление.

12. Тя умее да си почива

Почивката е важна за физическото и психическото ни здраве. Силната жена знае кога е време да работи усилено и кога е време да загърби изцяло работата и да релаксира.

13. Тя не е манипулаторка и не се оставя да я манипулират

Да, тя преследва целите си докрай, но не манипулира любимите си хора, за да стане на нейното. Освен това не се оставя да я манипулират и мачкат – тя не иска да бъде жертва и да я съжаляват.