Всеки има тайни, които пази за себе си, но всяка връзка трябва да се основава на доверие. Понякога може да е трудно да разберете къде да теглите чертата. Добрата комуникация е ключова, но ако партньорът ви иска да прикрие нещо, трябва да знаете кога да го накарате да каже истината. Осъзнаването на признаците, че може да пази тайни от вас, наистина може да ви помогне в този случай.

Разгледахме възможните признаци, че половинката ви може би се опитва да скрие нещо от вас.

1. Гласът му се променя

Ако откриете промяна във височината на гласа на партньора си, когато говори с вас, може да ви лъже. Дори може да прочиства гърлото си по-често от обикновено или да диша тежко. Това са естествените реакции на тялото му, когато се изнервя от нещо.

2. Избягва контакт с очите

Очите могат да разкрият много емоции, така че ако партньорът ви продължава да избягва погледа ви, това може да е, защото не иска да виждате през тях. Може да откриете страх в тях и затова се опитва да не осъществява контакт с очите.

3. Когато отговаря на въпросите ви, отговорите му са неясни и очите му играят

Когато отговаря на въпрос, очите на човек се изместят към страната, от която имат достъп до информация. Очите, които се движат надясно, „търсят“ спомени, докато тези, които се движат наляво, създават лъжи. Ако отговорите на партньора ви са неясни или необичайно подробни, това може да е знак, че се опитва да прикрие нещо. Друг знак е, когато отговоря на въпроса ви с въпрос, защото се опитва да получи допълнително време за измисляне на лъжи.

4. Нервен е, когато сте сами

Наличието на тайни може да накара партньора ви да се чувства неспокоен особено когато двамата сте сами. Може да усети стреса и това би могло да го затрудни да остане неподвижен, когато няма нищо друго, което да отвлече вниманието ви от него.

5. Кара другите да се чувстват неудобно

Това се случва, когато човека до вас иска да отвлече вниманието от себе си, защото се чувства виновен за нещо. Опитва се да го насочи към нещо, което вие или вашите приятели и семейство правите погрешно, така че някой друг да се почувства неудобно вместо него.

6. Езикът на тялото му показва, че е нервен около вас

По време на разговор, ако вашият партньор отклони тялото си от вас, това може да е знак, че има тайни и не иска те да бъдат открити. Това е неговият подсъзнателен начин да ви изключи. По същия начин актът на гризене на нокти е знак за несигурност или тревожност и може да се случи, защото има какво да крие. Друг начин да разберете дали половинката ви лъже е като погледнете какво прави с ръцете си. Ако обикновено не си ги пъха в джобовете, но изведнъж започне да го прави, може да се опита да се утеши, защото знае, че прави нещо нередно.

7. Има безизразно лице

Тъй като изражението на лицето може да каже много за това как се чувстваме, ако партньорът ви има какво да крие, може да се опитва да поддържа лицето си безизразно. Ако те не показва никакво изражение, няма да може да го „прочетете“ толкова лесно.

8. Мига твърде много

Прекаленото мигане може да е знак за лъжа. Това може да бъде стресиращо и при стрес скоростта на мигане на очите се увеличава. Така че ако забележите, че партньорът ви мига повече от обикновено, може да ви лъже.

9. Изключва ви

Пазенето на тайни от вас може да накара партньора ви да се почувства виновен, защото не е честен с вас по начина, който трябва. Така че може да действа и да се опита да ви накара да се почувствате зле или като че ли вие сте тази, която е направила нещо нередно.

10. Ангажиран е с работа повече от обикновено

Освен ако не може да се обясни със скорошно повишение, ако вашият партньор има повече причини да закъснява на работа или има повече командировки, отколкото обикновено, може да използва работата като извинение, за да скрие нещо.

11. Вече не е интимен с вас

Ако усетите, че половинката ви вече не се интересува от интимност с вас, е време да проведете сериозен разговор с него. Възможно е вече да има някой друг, който да изпълни нуждите му от интимност и крие факта, че ви изневерява.

12. Има внезапен интерес към външния си вид

Ако човекът до вас изведнъж започне да се упражнява и актуализира гардероба си, вероятно се опитва да изглежда по-привлекателен за някого. Ако изглежда еднакво около вас, но по-добре за работа или други социални събития, може би се опитва да „хване окото“ на някого.

13. Трудно е да стигнете до него

Ако ви е трудно да стигнете до партньора си или установите, че е по-малко вероятно да отговаря на вашите обаждания или на съобщенията ви - това също може да е знак, че е трудно да го достигнете на емоционално ниво. Може да е в ръцете ви, но да се чувствате така сякаш сърцето и умът му са с някой друг.

14. Прекалено предпазва телефона си

Въпреки че поверителността е важна, не трябва да има причина партньорът ви да защитава прекалено телефона си. Ако продължава да получава съобщения в странни моменти и става отбранителен винаги, когато питате за тях, може би има какво да крие.

Съгласни ли сте, че това са знаци, за които трябва да внимавате и виждали ли сте ги от половинката си преди? Можете ли да идентифицирате други признаци, че някой не е 100% честен с вас?