1. Телците са уравновесени, спокойни, емоционално зрели. Винаги можеш да разчиташ на добър съвет от тяхна страна и на безпристрастно отношение.

2. Телците не са склонни да съдят. Напротив, те умеят да се поставят на мястото на другия и да го разберат, дори ако той самият не разбира себе си.

3. Телците не обичат да влизат в безсмислени спорове, но и не обичат да си мълчат, когато да убедени, че са прави. Те са чудесни учители за това как трябва да отстояваш позицията си.

4. Телците съчетават в себе си духовното и земното. Те наистина умеят да се наслаждават на мига и в същото време да се издигат над дребните ежедневни битовизми и сякаш да се докосват до неземното.

5. Телците не умеят да лъжат. Или по-точно - не обичат. Смятат, че лъжата причинява излишни усложнения. Телците непрестанно ни напомнят, че най-важното е да сме истински - пред другите и пред себе си.

6. Телците държат на думата си. Те никога не дават празни обещания, а обещаят ли нещо, ще направят и невъзможното, за да го изпълнят.

7. Телците обичат свободата и затова не ограничават свободата на партньора си. В същото време Телците не обичат игричките и празните връзки. Така че, имате ли романтична връзка с Телец, не само ще запазите свободата си, но и ще получите верността му.

8. Телците винаги са насреща, когато имате нужда от тях. Няма значение кога за последно сте се видяли. Или чули. Няма значение дали сте във фазата "най-близки" ли сте скарани. Имате ли нужда от тях, повикате ли ги, те ще се отзоват. Без значение къде са, с кого са или... колко е часът.

9. Телците трудно се влюбват, но направят ли го, е за цял живот. Те пазят сърцето си, но когато ви го дадат, ви го дават изцяло - без задръжки, без предпазни колани, без предварителни застраховки...

10. Телците са хора с модерни възгледи и освободени разбирания. Въпреки това семейството за тях е най-важен приоритет. Нищо не е преди любимите им хора - нито кариерата, нито личните успехи, нито забавленията... На първо място за Телците винаги е любовта.

11. Телците са отговорни, комбинативни, изпълнителни. Заемат ли се с дадена задача, поемат ли ангажимент, ще обърнат света, ако е нужно, но ще го изпълнят. На Телците просто може да се разчита.

12. Телците обожават да радват човека до себе си. И няма значение дали става дума за партньора им, децата им, родителите или приятелите им. Телците изпитват по-голяма удоволствие от това да дават, вместо да получават. Истински пример какво наистина значи думата "щедрост"...

13. Телците са скромни. Въпреки че притежават прекрасни качества, качества, които повече от нас трябва да изграждат с години, Телците никога не парадират с тях. Напротив, ако някои започне да говори със суперлативи и да им казва какви страхотни хора, Телците ще се изчервят и почти ще се опитат да го разубедят. Те просто нямат нужда от чуждите похвали. Имат нужда само да бъдат себе си.

14. Телците са пълната противоположност на думата "егоизъм". Тяхното его просто се разтваря в грижите им за любимите им хора. Грижи, които никога не им тежат, а напротив - зареждат ги и ги карат да се чувстват живи. Усещащи. Обичащи.

15. Телците са родени да бъдат учители. Да дават пример. Да променят хората. И да правят света по-добър. Да правят нас по-добри...