В момента, в който всяка бъдеща майка разбере пола на бебето си, започва едно голямо търсене на идеалното име. Повечето родители се допитват директно до най-близкия списък с бебешки имена, който могат да намерят. Интернет търсения, покупки на книги, понякога разговори с близки роднини, които могат да предложат име, което има смисъл. Но рядко се осланяме на религията си и почти никога не се обръщаме към космоса за имена.

Е, ние сме тук, за да ви кажем, че именно към тях трябва да се насочите.

Сред звездите, планетите, богините и боговете може да е името, което е перфектно за бебчето ти. Име със значение и такова обаяние, че всички ще му завидят и ще се прехласнат по него. Или може би никога не си чувала за тези имена? Буквално, невероятни имена извън всякакви норми, които ще накарат другите да проверят два пъти какво са прочели, когато го видят на хартия. Те са и типовете имена, които никога не биха могли да се забравят, дори ако някой упорито се опитва.

Значенията на тези имена са толкова силни, че придават невероятно излъчване на техните собственици. Представяме ви 15 имена, които ще ви накарат да ахнете и да се влюбите в тях:

Феникс

Ако търсите име със силно значение, но да не е популярно днес, това е вашето име. Феникс има богат смисъл и звучи автентично. Името има гръцки произход и е вдъхновено от птица. Но не каква да е. Феникс е птица, която притежава невероятна сила и се ражда от пепелта. Ако все още не сте се сетили за какво говорим, ще ви кажем, че Феникс е митична птица, която е символ на огъня. Това е птица с цветни пера и опашка от златни и червени краски. Други легенди твърдят, че опашката е в лилаво, синьо и зелено. Това, което прави Феникс привлекателно име е, че тези птици представляват новото начало. Според легендата, в края на живота на феникса, птицата изгражда гнездо от клонки и се запалва. Фениксът и гнездото се превръщат в пепел, в която възниква нов млад феникс или яйце и се преражда в нов живот. Име, което има толкова красиво значение и е страхотно звучащо, е победа за всяко малко момиченце.

Янус

Вероятно си чувала това име в миналото, но то звучи и днес, когато нуждата от разнообразно и уникално име за всяко бебе се превръща в цел №1 за повечето родители. Янус има латински произход и означава „Бог на началото“. Името Янус има унисекс произход, но в последно време той е давано и на малки момичета.

Мнозина смятат, че звучи много като Джанис, което може да е наистина досадно, ако сте израснали със сериала „Приятели“. Но в митологията Янус първоначално е било мъжко име, тъй като е било името на римски Бог, който бил пазител на порталите и началото. Според астролозите Янус е идеалното име за хората, родени през януари.

Старла

Чудно е как едно толкова красиво име не е сред първите места в повечето списъци с имена за момичета. Старла е женствена и мистична и притежава капка модернизъм. Това име има английски произход и мнозина вярват, че името означава „Богиня на звездите“. Старла е вариант на „звезда“ (star – звезда, англ.пр.) и за пръв път се появява на класациите през 1947 г. Достига своя връх през 1966 година и е идеалното име за родители, които търсят допир с прекрасните звезди. Както вече споменахме, то е модерно и е достатъчно рядко, за да не се притеснявате за малката си принцеса, която може да споделя едно и също име с поне един от своите връстници в класа. Тъй като Старла не се появява в много от класациите за бебешки имена, е повече от идеално.

Джиа

Джиа е едно от имената, които са кратки и сладки. Звучи като псевдоним, защото от това произхожда. То има италиански корени и е кратката форма на Джиана, която пък идва от Джована. Значението на Джиа варира, но всичко се върти около думата „подарък“. В различните тълкования пък, мнозина вярват, че Джиа означава  „Божият дар“.

Името Джиа доби популярност през 2000 година, след като актрисата Анджелина Джоли участва в биографичния филм „Джиа“ и подпомогна набирането на почитатели на италианското име. И тъй като поп културата играе голяма роля в това, което повечето родители считат за популярни имена, ние вярваме, че въздействието на филма има нещо общо с възхода на славата на Джиа. Астролозите вярват, че момичетата с това име имат вътрешно желание да бъдат лидери. Те обичат да бъдат независими и биха се съсредоточили върху важни въпроси, докато казват на другите какво да правят. Жените с това име се смятат за мъдри и духовни.

Селест

Напълно очаквано е да усетите приятно чувство, когато прочетете името Селест. То е нежно, не прекалено женствено, но все пак достатъчно мистично, за да те накара да го запомниш.

Селест има френски произход и означава „небесен“ или „от небето“. Дъщерята на Галилео взела името Мария Селест, когато постъпила в манастир. Някои смятат, че решението ѝ да приеме това име е вдъхновено от любовта на баща ѝ към астрономията.

В християнския контекст Селест пък се използва във връзка с Дева Мария. Но най-хубавото е как другите приемат това име. Селест може да бъде много женствено, докато в други култури хората смятат, че е подходящо за момчета. Във Франция, например, то е прието като унисекс, но е обичайно името да се дава на малки момичета в някои държави. Според астролозите, Селест се дава на хората, които обичат да се грижат за другите. Това име е рядко. Никога не се е появявало в Топ 200 за бебешки имена в САЩ, но е в Топ 1000 всяка година от 1880 година насам.

Венера

Със сигурност, първото нещо, което ви хрумва, когато видите това име, е извесната планета. Но Венера има много по-дълбоко значение от това. Името има латински произход и означава  „обичан, любим“. Венера произхожда от римската митология и е името на богинята на любовта, красотата и пролетта. Някои дори вярват, че Венера е римският еквивалент на гръцката богиня Афродита.

В астрономията Венера е планета, която управлява зодиакалните знаци Телец и Везни. Това име се отличава от другите и с основание. То е различно, а като планета, не можете да я пропуснете. Венера се смята за най-ярката и най-впечатляващата планета или звезда в небесата. Някои родители могат да бъдат уплашени от силата на това име, тъй като това е рядко и много необичайно, но популярността му започва да нараства.

Бианка

Бианка е едно от имената в този списък, които са били популярни за известно време и заради ретро звученето си, сега придобиват ново значение за този свят. Бианка има италиански произход и означава  „бял, бляскав“. Това име се появява във всичко - от поп културата до пиеса на Шекспир. Преди години то е било толкова популярно, че името му е било дадено на луна.

Ако търсите име, което може да бъде причина детето ви да бъде заговаряно, Бианка е повече от перфектно. В астрономията Бианка е вътрешен спътник (вътрешна луна) на Уран. Името е дадено, след като тя е била открита през 1986 г. Известна е още като Уран VIII.

Аврора

Аврора е име, което може би сте чували няколко пъти. Може би дори го свързвате с приказката „Спящата красавица“. Но това име съществува много преди това и притежава още по-красиво значение, отколкото първоначално сте си мислили.

Аврора има латински произход и е името на митичната римска богиня на зората.

Някои смятат, че Аврора е гръцкият еквивалент на Еос. Самото име звучи магически и силно мистично. Освен с асоциацията си с римска богиня и принцеса, тя споделя името си с едно от най-красивите събития в природата, а именно северните светлини (стествено осветление в земното небе), които често се наричат Aurora borealis. Това помогна много на името, което тази година е под №35 в класациите за бебешки имена, с десет места по-напред от миналата година!

Ариел

Това е име, което е достатъчно разпространено, че да е лесно разпознаваемо, но и достатъчно рядко, така, че вашата принцеса да не го споделя с много от своите връстници. Не е изненадващо, че първата мисъл, която ви идва на ум, когато видите това име, е филмът „Малката русалка“ на Дисни. Ариел е името на една от любимите ни героини. Но със сигурност това име е съществувало много преди този филм и има красив смисъл.

Ариел има еврейски произход и означава „свещеник, светлина или лъв от Бога“.

Ариел е и името на Архангела на изцелението и новото начало. Това е библейско алтернативно име за Йерусалим и се счита за унисекс име, въпреки че повечето родители го предпочитат за момиче. Това е име, което може да бъде изписано по различни начини, а най-популярно днес е Ариелл за по-нежнозвучене.

Луна

Това е едно от най-красивите имена в този списък. Има и прекрасно значение.

Луна („Luna“ англ. пр) има латински произход и означава „луната“ („the moon“ англ. пр). Планетарните названия са прекрасни, защото са уникални и притежават по-дълбоко значение, отколкото повечето имена. И Луна е едно от имената, които имат силно значение. Това е елегантно име, което е популярно сред женската половина от населението. Много нежно и красиво. В митологията Луна е едно от имената на Артемида, която е позната като Богинята на луната.

Попитайте всеки астролог и той ще ви разкаже прекрасни неща за това, което представлява луната. Тя се смята за източник на възраждане и обновяване. Малките момичета с това име, според нумеролозите, ще бъдат изключително щастливи.

Алия

Това е име, което се изписва по много различни начини, но всички те имат едно и също значение. Ако търсите име, което е идеално и добавя чудесен смисъл, съответстващ на личността на момиченцето ви, Алия е за вас. Името има няколко корена, единият от които е арабски.

На арабски език Алия означава „небе, рай“. Други значения включват „небеса, възкръснали и възвишени“. На еврейски Аля означава „да се изкачи, да се възкачи“.

Имената, които имат значение на дарове или са свързани с небесата, са важни за тези, се осланят силно на религията си. Това е име, което е идеално за първородното ви дете или за момичета, чиито фамилии започват със същата буква.

Нова

Ако търсите магично име – открихте го. Ще ви е трудно да намерите много момичета с име като Нова. Името не е сред най-избираните, заради своята нестандартност, както е ясно от досегашната му липса в повечето списъци с бебешки имена. Нова има латински произход и първоначално е изписвана като Novae и е известна също като Супернова. На латиница Нова означава „нова“ („news“, англ. пр.). На американски означава  „преследва пеперуди“.

В астрономията Нова представлява красиво природно явление. Родителите винаги търсят важно значение за името на бебето си и това ще направи вашето малко съкровище гордо с името си. Нова е звезда, която внезапно засиява хиляди пъти по-силно и след това постепенно отслабва до първоначалната си интензивност. Това обикновено се случва през няколко седмици или дори месеци. Нова означава и експлозия на повърхността на звезда в двукомпонентна система.

Чара

Чара е чудесно име за родителите, които търсят някаква промяна в обичайната Кара или Шарлот. Името има латински произход и както вече казахме, произлиза от името Кара, което означава  „любим“. Също така означава „радост“ и „мир“.

Освен красивото си значение, звучи много живо и звънко.

Това е име, което избирате за момиченцето си, когато искате нещо, което е достатъчно лесно да се чете и да се произнася от другите, но да има уникално звучене. Чара може да не се е появява в повечето списъци с бебешки имена, но е различно което е целта, която повечето родители преследват в стремежа си да дадат хубаво име на децата си.

Габриела

Габриела е име, което е доста популярно от известно време. Това не е необичайно звучащо име и днес често се използва. Както е видно от произнасянето му, то има френски корени. Това е женската форма на Габриел, което означава „Бог е моята сила“.

Научавайки повече за произхода на Габриела, мъжката версия Габриел в библията е един от седемте архангели и е посланик на добри новини, Той бил изпратен от Бог, за да предаде важни послания на човечеството. Именно Габриел е казал на Мария Магдалена за бременността и бъдещото раждане на Исус Христос. Ако пък сте на „ти“ с модата, ще ви зарадваме, че истинското име на една от най-популярните и обичани модни дизайнерки, Коко Шанел, е Габриела.

Нашира

Нашира е красиво име. То е нестандартно, космическо и много различно от всяко друго, което някога сте виждали. Целта на повечето родители е да намерят име със значение, което да звучи красиво. Нашира е едно от имената, които предлагат най-доброто от двата свята – оригиналност и съвременен звук.

Нашира има арабски произход и означава „носител на добри новини“.

То е достатъчно жентствено, за да се хареса на родителите и има чудесно значение. Ако търсите име, което да има сериозен смисъл. Нашира е известна също като „Гама Каприорни“. Това е ярка гигантска звезда в съзвездието „Козирог“.