Днес ви представяме няколко интересни факта от различни области на живота. В повечето от тях ни е трудно да повярваме, но са самата истина:

1. Хлебарките могат да живеят без глава в продължение на седмици. Накрая умират от глад.

2. Средностатистическата жена прекарва 17 години от живота си на диета.

3. Всяка седмица средностатистическият човек прекарва повече време върху тоалетната, отколкото в тренировки. Освен това прекарваме 1,4 години от живота си в тоалетната.

4. На Земята все още е имало мамути при построяването на пирамидите в Египет.

5. Една пчела може да ужили друга пчела. По този начин те се защитават при нападение от пчели от други колонии. Кралицата пък може да ужили нейните съпернички и по този начин да ги убие.

6. Автоматите за храна убиват повече хора годишно от акулите. Само в САЩ двама души годишно загиват, премазани от подобни автомати, докато се опитват да ги разтърсят. Така че следващия път, когато пакетчето с чипс заседне, внимавайте какво ще направите.

7. Храната в самолетите не е особено вкусна, защото сетивата ни за вкус и аромат са притъпени. Това е така заради ниското налягане и сухотата на въздуха в самолетите.

8. Средностатистическото 4-годишно дете задава почти 400 въпроса на ден!

9. Хеопсовата пирамида е построена около 2540 г. пр. Хр. Клеопатра живее далеч по-късно, 69 – 30 г. пр. Хр. Първият човек стъпва на Луната през 1969 г. Това означава, че Клеопатра е живяла по-близо до кацането на Луната, отколкото до строежа на Хеопсовата пирамида.

10. Ако премахнем празното пространство в атомите, цялата човешка раса би се побрала в една ябълка.

11. Нашето ДНК е на 50% сходно с това на бананите.

12. Половината от всички хора в човешката история, които са навършили 65-годишна възраст, живеят днес. Представете си колко къс е бил човешкият живот преди.

13. Ако съберем теглото на всички мравки на планетата, то ще е сравнимо с теглото на всички хора на планетата.

14. По-вероятно е да станеш президент, отколкото да спечелиш от лотарията.

15. 90% от човечеството живее в Северното полукълбо.

16. 43% от пилотите на Британските авиолинии признават, че са заспивали по време на полет.