Изживявате младостта си само веднъж. Опитвайте различни неща, вместо да следвате една и съща скучна рутина. Все още имате време – защо да не го прекарате, правейки нещо, което ще помните през целия си живот?

Ето списък с много интересни неща, които може да правите, докато още сте млади.


1. Освободете се

Няма смисъл да задържате нещо в ума си за дълго време. Опитайте се да се освободите от негативните мисли и да изчистите съзнанието си.

2. Забравете за мнението на останалите

Веднъж в живота си опитайте се да не обмисляте нещата от гледната точка на другите. Правете каквото си поискате и оставете хората да си говорят.

3. Танцувайте сами

Упражнявайте щурите си танци, когато никой не ви гледа. Доверете ми се, ще ви е много забавно. Това е и чудесен начин да релаксирате.

4. Преборете страховете си

Опитайте се да се сблъскате с най-големия си страх поне веднъж. Ако се плашите от високото, скочете с бънджи.

5. Пробвайте нова визия

Всички се примиряваме с един и същи стил за дълго време. Опитайте нещо ново, направете нещо интересно с косата си или с цялостната си визия и изненадайте околните.

6. Носете шантава рокля навън

Облечете дреха, каквато не бихте си позволили по принцип. Носете нещо, което изобщо не е във стила ви и излезте с приятели. Ще бъде забавно.

7. Пътувате с най-добрата си приятелка

Посетете любимата си дестинация с най-добрата си приятелка и изживейте страхотни мигове. Приказвайте си по цяла нощ, експериментирайте с нови тоалети, правете забавни неща, посетете различни места и се насладете на перфектната си връзка.

8. Отидете на място, обладано от духове

Дори и някои да не си признават, много хора имат страх от призраци. Посетете място, за което има слухове, че е обитавано от духове и се насладете на адреналина.

9. Опитайте нов спорт

Повечето хора практикуват само един спорт през целия си живот. Те практикуват и усъвършенстват умения, свързани само с него. За разнообразие, опитайте нов спорт и преживейте нещо различно. 

10. Намокрете се в зимния дъжд

През зимата е много студено и е напълно налудничаво да се намокрите в зимния дъжд. Но налудничавото понякога е хубаво. Правете щури неща, но с граници. Нали не искате да се разболеете?

11. Бъдете сами понякога

Ако искате да опознаете себе си, най-добрият начин е да бъдете сами. Отидете на спокойно място и научете нещо ново за самите вас.

12. Похарчете пари, без да му мислите

Печелим парите си с усилен труд, но понякога за разнообразие, може да си купите красива скъпа рокля или часовник, без да мислите за цената. Или посетете изискан ресторант за ново преживяване.

13. Обичайте себе си

Единственото нещо, което трябва да правите, е да обичате себе си. Никой на света не е перфектен, затова се обичайте такива, каквито сте.


14. Вижте любимата си знаменитост

Всички ние имаме известна личност, по която си падаме и си мечтаем да срещнем. Ако харесвате дадена знаменитост, отидете да я видите! Посетете квартала, в който живеят или друго място, на което е възможно да я срещнете.

15. Намерете Специалния

Отделете време в графика си и открийте някой специален за вас. В заетото си ежедневие е възможно да пренебрегвате човек, който да е подходящ за вас.

16. Изживейте детската си мечта

Всеки има своя щура детска мечта. Може да бъде да станете супергерой или да създадете някаква храна или инструмент. Изпълнете детските си желания и ги изживейте. Ще се почувствате чудесно.

17. Прекарайте един ден с възрастен човек

Понякога пренебрегваме възрастните хора в заниманията си. Вземете си почивен ден и го прекарайте с баба си и дядо си или друг близък възрастен човек. Не можете да си представите колко ще ви бъде забавно.

18. Покажете креативност

Всеки от нас крие някаква креативност в себе си. Опитайте се да създадете нещо, което ви харесва и в което да вложите цялата си изобретателност.

19. Опитайте различни професии

Винаги е добре да имаме различни преживявания. Опитайте да работите неща от различно естество и подложете себе си на изпитание. По този начин ще научите предпочитанията си, ако все още не сте сигурни какво искате да работите до края на живота си.

20. Научете се да гледате на карти Таро

Може да научите нещо ново. Гледането на карти Таро може да бъде добър вариант. По този начин може да впечатлите приятелите си и да се позабавлявате заедно.

21. Опитайте храна, която не харесвате

Има много храни, които не харесваме и обичайно ги избягваме. Ако опитате тази омразна храна, няма да ви навреди. Дори може да се окаже, че всъщност сте подценявали тази храна и да ни благодарите по-късно.

22. Изправете се пред тълпата

Някои хора ги е страх от тълпи. Те не се чувстват комфортно в присъствието на много хора. Опитайте се да се изправите срещу тълпата с истинското си лице. Никой няма да ви накаже за това, че сте себе си. Преодолейте страха си и покажете кои сте на всички.

23. Споделете тайна

Всички ние имаме много тайни за себе си, за другите хора или за неща, с които сме се сблъскали. И избягваме да ги казваме на когото и да било. Споделете нещо, което криете дълбоко в сърцето си на някого. Това може да бъде случаен човек или най-добрият ви приятел.

24. Направете си албум

Животът е пълен със спомени и ще бъде сбъдната мечта да ги изживеем отново. Снимки от любимите ви моменти ще ви позволят да го направите. Създайте си албум с любими спомени за страхотни преживявания.

25. Прекарайте време с братята и сестрите си

В ежедневните си дейности не ни остава време да прекараме ценни мигове с братята и сестрите си. Вземете си почивка и я прекарайте с тях – може да го направите както у дома, така и навън. Ще осъзнаете колко сте важни едни за други и връзката ви ще стане по-силна.

Живеем само веднъж и е наше право да живеем на максимум. Планирайте живота си и открийте нови неща. Трябва да имате интересни истории, които да разкажете на внуците си! А и кой знае, може това да ги вдъхнови и те да пробват нови неща.