1. Приятелите ти, които не играят играта, смятат, че си научила някакъв нов, странен език. Понеже „ратата”, „дроузи” и „зубат” нищо не им говорят.

2. Изведнъж си започнала да закъсняваш за всяка среща, защото приложението постоянно е отворено на телефона ти, докато вървиш, а спирането на всеки Покестоп и хващането на три покемона отнема време, ясно?

3. Обмисляш да си вземеш куче, за да можеш да прикачиш телефона съм към него и по-бързо да излюпваш покемон яйцата. За бога, откога 5 км отнемат толкова дълго време?

4. Приятелите ти смятат, че си се променила, понеже постоянно повтаряш, че отиваш до „залата”, а фитнесът не ти е присъщ.

5. Вълнението от появяването на нов, непознат покемон на картата ти се равнява на вълнението при чуването на звънеца, когато си си поръчала любимата храна за вкъщи.

6. Но тогава приложението забива, топката с редкия ти покемон не помръдва и единственото нещо, което можеш да направиш е да изключиш играта и пак да я включиш... за да разбереш, че не си го хванала! Сега ти се иска да заплачеш, докато наум проклинаш съдбата си. Защо животът е толкова несправедлив!?

7. Тайно се присмиваш на приятелите ти, които те наричат „смешна” или „луда”, защото знаеш, че след една седмица и те ще си свалят играта и заедно ще ловите покемони.

8. Преструвала си се поне веднъж, че гледаш Google Maps, за да не разберат околните, че играеш Pokemon Go.

9. Когато научи за трика, чрез които да хванеш Пикачу като твой първи покемон, толкова съжаляваше, че дори се чудеше дали да не започнеш играта отначало. Но всичките тези 200 покемона, които си уловила, ти отнеха доста усилия, така че продължи напред без Пикачу.

10. Съдържанието на „раницата” ти в Pokemon GO е също толкова важно, колкото съдържанието на истинската ти раница. Все пак всички тези incense не падат току-така от небето.

11. Когато пропуснеш лесен покемон и похабиш една покетопка:

12. На няколко пъти за малко да те сгазят, докато се опитваш „да ги хванеш всичките”.

13. Сънувала си, че хващаш Чаризард и сега си твърдо решена да направиш този свой сън реалност.

14. Миналия уикенд беше много ядосана, защото беше планирала да ловиш покемони, а сървърите тотално отказаха!

15. Обмисляш да смениш мобилния си план за такъв с неограничен интернет,  защото знаеш, че играта изцежда позволените ти интернет данни, но няма как да я играеш само в зони с wifi.

16. Вече не харесваш мястото, където живееш, защото наоколо няма почти никакви покемони.

17. Пред другите хора се смееш на хората, които се спъват и падат, играейки  Pokémon, но всъщност много добре ги разбираш.

18. Да си избереш отбор е едно от най-важните ти решения наскоро или още не си готова да го направиш. Все пак решението е окончателно!

19. Подскачаше от радост, когато хвана Клифейри, и майка ти сериозно се притесни за психическото ти здраве.

20. Защитаваш играта настървено и не търпиш критики. Все пак играта те насърчава да излизаш повече! Така тренираш и се поддържаш във форма! Така ще видиш много интересни природни гледки и забележителности!

21. Присъединила си се към фейсбук група, където да обсъждаш къде да намериш даден покемон, тънкостите в играта или пък да се уговаряш с напълно непознати да ходите да ловите покемони през уикенда.

22. Похарчила си реални пари за играта, но трябваше да си купиш по-голяма „раница”, защото нямаше достатъчно място! А и ти трябват много повече lure modules, защото са страхотни.

23. Никога нямаш батерия за това, за което е предназначен телефонът ти. Обаждания? Съобщения? Не, това е твоят ПокеФон.

24. Започна да добавяш „поке” към всичко. Ще ходим ли на ПокеОбяд? (което означава, че на обяд ще ходите да ловите покемони).

25. Станала си много нетърпелива и направо не понасяш този екран:

26. А този направо го ненавиждаш:

27. Постоянно говориш за „топки”. За това колко топки имаш, колко добра си с топките и как вече имаш няколко по-силни топки. А въобще не осъзнаваш, че това звучи малко странно на околните.

28. Докато си отворила приложението ти, телефонът ти вибрира и мислиш, че е покемон, но не... само приятелят ти, който ти пише, че те обичамщ. Колко мило, но вътрешно си малко разочарована, че не е покмон.