Вече знаем всякакви пътища и начини да се почувстваме щастливи. Като започнем от упражнения, минем през йога, медитация, разходки сред природата. Но кое да опитаме първо? И ще подейства ли?

Най-вероятно имате нагласата, че пътят до вашето щастие ще бъде труден и осеян с препятствия. По тази причина ще си изберете и най-сложното за вас. Според нови научни изследвания това не е правилният подход.

Учените са единодушни, че поставянето на малки и реални цели ще ви донесе повече удовлетворение, отколкото голямата, велика победа, която ви тормози, защото бързате да я постигнете. „Вървейки по пътя на щастието с малки крачки, можете да се запасите с резерви на увереност, които ще ви помогнат да изпитате приятни чувства“. С други думи: Не се напрягайте!

Най-лесните навици, коитo да изградим в себе си

И така! Какви точно са плодовете на щастието? Вместо да изграждате строги режими с тренировки, които да ви затормозяват можете да опитате следните неща:

1. Наслаждавайте се

Превърнете в навик моментите на наслада. Обръщайте постоянно внимание на красотите около вас - топла чаша чай или запленяваща гледка. Лесен, личен и приятен ритуал, който ще ви даде минута спокойствие от мислите в главата ви, които не спират да препускат.

2. Благодарност

Кой не обича да си припомня колко е благословен? Чувството на благодарност поражда различно излъчване към околния свят, съответно привличате към себе си хубави неща. Винаги ще откриете за какво да бъдете благодарни!

3. Визулизирайте

Ако ви се струва странно, просто опитайте. Да си представим себе си в по-добрата версия на живота ни е доста приятно чувство. Дава енергия и вдъхновение, които пък са причина за мотивация за действие. Освен това тя не изисква нищо друго – само няколко момента насаме със себе си.

Всички тези навици ще ви направят по-щастливи, за това не избирайте само един. Опитайте и ще разберете, кое работи най-добре за вас. Но каквото и да правите не се опитайте да бъдете герой, който иска да постигне невъзможното. Съсредоточете се върху всекидневните си нужди, защото ако всеки ден чувствате радост, тя ще се превърне в перманентно усещане!