Мили момичета, замисляли ли сте се колко важни неща за живота си разбираме едва след като вече сме зрели? Да, годините и опитът учат, но ако можехме да знаем някои от тях по-рано, животът ни щеше да е в пъти по-спокоен. Може би някои от тях вече знаете, но е време да започнете и да ги прилагате, тъй като времето, което имате тук е малко. Може би вече го усещате, може би не, но то ще се случи... Ето какво ми се иска да знаете:

1. Нещата, за които се тревожите сега... не са голяма работа!

И никога не са били! Ежедневно ни ядосват неща, които нямат никакво значение. Животът продължава, каквото и да се случи – не се тровете с излишни драми. Има дни, в които ни се струва, че всичко се срива, никой не ни разбира, сметките са твърде високи, работата не върви, любовният ни живот е катастрофа…. Е, стресиращо е, признаваме, но това, че имаме лоши дни, не означава, че имаме и лош живот. Прекрасната работа? Тя може да ви направи щастливи, но временно. Мислете за онези, които са до вас, когато нещата станат напечени – за тях си струва да се ядосате или разстроите.

2. Справяте се чудесно!

От деца ни се налага да взимаме решения - какво да учим, къде да работим, как да изкараме повече пари... Ако някое от тези неща не се е случило, със сигурност се е намерил някой, който ви е казал, че сте закъснели, нали? Най-безумната фраза изричана някога! Не се винете. При младите хора е често срещана практика да се самообвиняват. Радвайте се на себе си. Вие вървите по вашия път – понякога по-бавно, понякога по-бързо. И се научете да приемате комплименти – щом ви ги казват, значи има защо. Мечтайте за големи неща и бъдете постоянни в постигането им.

3. Обичани сте и имате много любов за раздаване!

Чакането на вашата половинка в живота си заслужава. Така че, трябва да бъдете сигурни, че ще я познаете, когато я видите. Не се страхувайте да останете сами и не се примирявайте с малко. Уважавайте тялото си, защитавайте сърцето си, дръжте стандарта си висок, а ума - отворен. Човекът, който ще застане до вас и ще поиска да остане, ще се почувства като късметлия – той вече ще знае, че е. Не спирайте да търсите, докато не се почувствате комфортно, докато най-накрая не усетите, че сте у дома.

4. Вие сте прекрасни!

Не само заради начина по който изглеждате, а заради това, което сте. Не губете време, за да осъзнаете, че красотата не се изразява в гладката кожа, блестящата коса или перфектното тяло. Тя е в цялостта ви. Разберете ли това, ще забележите, че ще започнете да откривате невероятна красота в хора, които на външен вид не изглеждат като модели, но се чувстват добре в кожата си и това им личи. Усмивка, гордо изправена глава и чар – нямате представа, колко красота се крие в това.

Отпуснете се и се радвайте на живота! Ако някой ни беше казал всичко това на 20, сигурно щяхме да си спестим десетки излишни драми и терзания. Отваряйте очите си широко и се радвайте на всички възможности и хора, с които ви среща животът!