Всички сме чели за положителните страни на зодиакалния ни знак, но знаете ли какви са негативните ви черти? Най-големите ви страхове? И дори нещата, които мразите да чувате? Днес ще занимаем точно с последното, защото всяка зодия си има свои особености и особено много мрази да чува няколко неща...

Като цяло Рибите лесно се адаптират към новите ситуации и винаги са настроени позитивно. Обикновено се носят по течението и затова са все в добро настроение. Разбират се с всички и имат много приятели, защото са състрадателни, грижовни и мили. С тях можете да си говорите на най-сложните теми и можете да им признаете най-големите си страхове, а ако са ви разбили сърцето – точно на Рибите трябва да се обадите!

Те обичат мира, хармонията и спокойствието. Мразят да навлизат в спорове, предпочитат да радват околните, вместо да бъдат „победители“. Техните емоции са искрени и неподправени, а въображението им не познава граници. Те са и идеалните половинки, защото винаги се стремят да зарадват любимите си хора и го правят по един креативен и мил начин.

От друга страна, Рибите са твърде щедри и се опитват да влязат в положението на всеки. Тази отстъпчивост и кротост е и тяхна слабост, защото често се възползват от тях или ги манипулират. Освен това са толкова състрадателни и жертвоготовни, че забравят собствените си нужди, за да зарадват околните. Те са твърде нежни и мили и когато се държат грубо с тях, това ги наранява много. Вместо да се ядосат и да се изправят срещу несправедливостта, те се затварят в себе си.

Рибите лесно се отегчават, ако това, което правят, не ги вълнува истински, затова скучните професии не са подходящи за тях. Ако обаче вярват в целта, те са изключително ентусиазирани и мотивацията им не стихва лесно.

Рибите са един от най-свитите и срамежливи зодиакални знаци. Понякога са просто твърде срамежливи и това им пречи да се възползват от всяка възможност, която животът им предоставя.

След като направихме един бърз обзор на техния характер, е време да дадем няколко съвета на хората, които ще общуват с Риби:

Никога не казвайте тези 5 неща на Рибите! Те просто ги влудяват и могат да провалят взаимоотношенията ви.

1. „Ти избери!“

Някои зодиакални знаци са родени за лидери като Козирога, Овена и Лъва, но други зодии притежават твърде нежен характер, за да бъдат лидери. Рибите са от втория тип. Те не обичат да ръководят, не искат да имат тежката дума и не искат да са отговорни за някое грешно решение. Когато топката е в тяхното поле, те просто се паникьосват, започват да премислят решенията по десет пъти и се колебаят вечно. Ако им кажете те да изберат нещо, най-много да ги изплашите. Ако искате Рибите да поемат грижата за нещо, помолете ги за помощ.

Рибите никога не биха ви отказали да ви помогнат, защото, както казахме, те са толкова състрадателни. Ако им кажете „Би ли ми помогнала да избера еди-какво си?“, те с радост ще го направят.

2. „Ехооо, тук ли си изобщо!?“

Рибите са едни от най-интелигентните хора, а мозъкът им никога не спира да работи на пълни обороти, затова за тях е нормално да живеят в два различни свята. Съвсем естествено е да ги видите със замечтан поглед, а ако нещо не им е интересно, въображението им се включва и те веднага се пренасят някъде другаде. Ако това ви дразни, имаме лоши новини – Рибите ще си останат все така зареяни в мечтите си, така че най-добре да го приемете и да не се ядосвате.

3. „Как може да си толкова наивна!?“

Да, Рибите са доста интелигентни и са едни от най-мъдрите хора, но те имат много добро сърце и понякога са твърде добри. Те имат идеалистични възгледи за живота, искат да помогнат на всеки и вярват в доброто у хората. Затова, когато срещнат някого за първи път, те виждат само доброто у него и изобщо не се замислят, че той може да им навреди. Вашата реплика само ще ги разстрои, затова по-скоро бъдете съпричастни и се опитайте да помогнете, вместо да обвинявате.

4. „Защо лъжеш?“

Не че искат да ви излъжат нарочно, просто Рибите са големи фантазьори и понякога си доукрасяват историите. Те не го правят с лошо, така че не е нужно да го приемате навътре. Имайте си едно наум, когато чуете някоя твърде странна история, но не подхождайте директно. Може да се пошегувате, за да им покажете, че знаете за лъжите им, но не ги нападайте.

5. „Предизвиквам те!“

Винаги помнете, че Рибите не обичат да ги пришпорват или да ги подтикват да правят нещо, което не желаят. Ако се страхуват от нещо - те няма да се изправят лице в лице със страховете си. Ако нещо е отегчително според тях, те просто ще го избягват до последно.

Има хора, на които не им пречат досадните и монотонни задачи, но Рибите не са от тях. Те вечно ще отлагат това, което не им е приятно, а накрая дори може и да не го свършат. Те трябва да са истински мотивирани, за да направят нещо, затова не се хабете с подобни изрази – предизвикателствата и заплахите не вършат работа. Ако пък твърде много настоявате, Рибите ще се затворят във вътрешния си свят и ще ви игнорират.

След казаното дотук, трябва да ви е станало ясно, че ключът към сърцето на Рибите са усмивките и нежните думи.