Сигурно безброй пъти си чувала фразата „Когато намериш правилния човек, ще разбереш“, но много хора са нетърпеливи и не могат да дочакат „правилния човек“. Те предпочитат да сключат брак и да имам деца по-скоро, за да са сигурни, че няма да останат сами, за да са сигурни, че ще получат това, което искат – дом и семейство.

Някои от тези жени отначало са наистина влюбени, после ги е грижа за партньора им, но никога не създават онази връзка, която чувстваш, когато си с правилния човек – сродната ти душа.

И не е казано, че на света има само един-единствен човек, с когото можеш да изградиш такава връзка (това би било твърде песимистично) – животът ще ти предостави много възможности да срещнеш правилния човек, най-важното е да не се примиряваш с неподходящия.

Ако тези 5 характеристики са валидни за твоята връзка или за теб самата, значи си по влюбена в идеята за любовта, отколкото в самия човек:

1. Готова си да се омъжиш, защото бракът за теб е по-важен, отколкото самия младоженец

Ако искаш сватба, две деца, спретната къщичка (или апартамент) и не ти пука много-много с кого ще ги поделиш (стига той да е мил и да има необходимите средства за къщата), това означава, че не си готова да се влюбиш, а още по-малко си готова за брака.

Вероятно искаш да се омъжиш, защото усещаш, че е дошло време и усещаш, че роднините те притискат. Не се поддавай на този обществен натиск, а търси човек, когото наистина обичаш.

2. Опитваш се да избягаш от нещо

Ако искаш да се отърсиш от болката и самотата чрез връзката си, значи не си готова да се влюбиш. Казват, че най-добрият начин да преодолееш една минала връзка е като започнеш нова, но това невинаги е най-добрият план. В такъв случай ти ще пренесеш всичките си проблеми от миналата връзка в новата.

Ако си започнала настоящата си връзка, защото си била самотна или ти е писнало да чакаш някой по-подходящ, значи не си на правилния път. Дай си време да преодолееш мъката и се научи да бъдеш сама. Ако си самотна или отегчена – намери си хоби, а не мъж. Наслади се на „свободата си“, вместо да се страхуваш от нея. Само когато се чувстваш уверена в себе си и се обикнеш – само тогава ще откриеш правилния човек.

3. Не сте на една и съща вълна

Ако той още в началото ти е казал, че не иска сериозна връзка, но ти копнееш за такава – какво правиш още с него? Не се надявай, че един ден той ще промени решението си и изведнъж ще започнете да мислите еднакво – това рядко се случва.

4. Не можеш да бъдеш себе си

Ако твърде много се стараеш да впечатлиш партньора си и винаги премисляш какво да кажеш, вероятно не сте един за друг. Недей да излизаш с мъже, които не могат да приемат истинското ти Аз, защото представяш ли си какво би било да го криеш цял живот? Това е твърде тежко бреме – по-добре потърси човек, който те обича такава, каквато си.

5. Не си готова за сериозна връзка

Вероятно неведнъж си мислила как ще изглежда перфектния човек за теб, как ще се срещнете, каква ще бъде връзката ви. Но наистина ли си готова да го срещнеш? Ако честният ти отговор е „не“ и се наслаждаваш на това, че си необвързана, значи още не си готова да срещнеш сродната си душа и в това няма нищо лошо.

Някога жените, които не са били омъжени до 25 години, са били считани за стари моми, но, за щастие, днешните разбирания са съвсем различни, така че – защо да бързаш? Ако не се чувстваш готова, ако не си уверена в партньора си, ако ти харесва да си необвързана – не слушай баба си, която всеки път те пита кога ще ходи на сватба ти – важното е да почувстваш любовта в сърцето си, пък сватбата е лесна.