По-лесно е да оправдаеш някого, отколкото да признаеш, че той просто не изпитва чувства към теб. Успокояваме се, че човекът срещу нас е прекалено зает със своите ангажименти или просто е по-срамежлив, вместо да приемем факта, че най-вероятно той не ни харесва толкова много. Истината е, че ако един мъж наистина изпитва интерес към една жена, той ще ѝ пише и ще полага старание да достигне до нея. Трудно е да се приеме, но понякога е по-добре да се изправиш с истината очи в очи, отколкото да си губиш времето с човек, който не ти обръща достатъчно внимание. Заслужавате повече и някъде там има някой, който е готов да ви даде нещо по-добро. Така че забравете за него и си намерете някого, който не се съмнява в любовта си.

Независимо дали сте във връзка в продължение на няколко седмици или няколко години, тези признаци могат да се прилагат във всеки етап от вашите взаимоотношения. Време е да спрете да си измисляте оправдания, въображаеми сценарии и „Какво щеше да стане, ако...“ и просто да приемете, че той не ви харесва! 

1. Никога не ви пише първи

Силно настоявам да не се оплитаме в играта кой пише първи. Не е нужно да се редувате или да чакате човекът отсреща да ви пише първи. Ако искате да му изпратите съобщение, просто го направете. Обаче бъдете внимателни, защото това може да бъде червена светлинка, ако винаги вие сте инициаторът на разговора. Запомнете, че ако той наистина ви харесва, ще иска да знае къде сте, той би искал да излезе с вас или просто да ви попита как е минал денят ви. И ако не обича толкова много да си чати, то тогава ще вземе телефона и ще ви се обади. Винаги можем да намерим оправдание за ниските комуникационни възможности на мъжа само че ако той никога не ви пише пръв, може би това е знак, че не ви харесва.

2. Никога не задава въпроси за вас

Ако някой наистина ви харесва, той ще иска да знае всичко за вас. Той ще задава въпроси не само за вашия ден, но и за миналото ви, семейството ви и за това какво харесвате и какво - не (особено когато тепърва сте в началото на взаимоотношенията). 

3. Никога не полага усилия

Особено в началото на една връзка и двете страни трябва да положат огромни усилия, за да спечелят сърцето на човека отсреща. Да полагаш старание не означава задължително изискани вечери или скъпи подаръци, а просто да покажеш, че се интересуваш от някого. Той някога прави ли си планове с вас, готви ли ви, пише ли ви, докато си мисли за вас? Или просто излиза за разходка и си прекарва свободното време с вас? В този случай не е от никакво значение дали вие фигурирате в неговия живот или не.

4. Никога не ви е представял на никого

Представянето на приятелите и семейството е доста голяма крачка, така че не ги отписвайте, ако все още не той не го е направил. Това обикновено означава, че той вижда някакво бъдеще с вас и иска да ви запознае с най-важните хора в живота си. Ако сте заедно в продължение на няколко месеца и той дори не ви е споменал на някого, най-вероятно той не е толкова сериозен за вас. Или пък иска да бъде напълно сигурен накъде вървят вашите взаимоотношения, преди да предприеме тази важна стъпка, така че не избързвайте твърде много със заключението, че не ви харесва. 

5. Винаги сте неговият план Б

Ако той никога не ангажира плановете си изцяло с вас, това може да е така, защото изчаква да види какви по-добри опции ще изникнат. Затова той ще ви държи на заден план, в случай че другите му уговорки пропаднат. Не искате да бъдете нечий план Б. Ако той ви харесва, той ще иска да прекарва време с вас. Може да е популярен човек, но ще намери време, ако наистина изпитва чувства към вас.

Не си губете времето с момчета, които не могат да ви дадат това, което искате. Вие заслужавате някой, който иска да ви опознае, да прекарва време с вас и да ви пише първи от време на време! И ако се окаже, че той не е такъв към вас, не го приемайте лично. Може да е трудно да го видите и още по-трудно да го приемете, но ако той просто не се интересува толкова от вас, тогава си тръгнете и намерете някой, който се.