Щастливият брак, както и успещната връзка, безспорно се основават на доверието между партньорите. Ако искате да имате пълноценен брак, то трябва да знаете как да създадете това безрезервно доверие, което да цари помежду ви.

За съжаление, за повечето двойки доверието в брака се ограничава изключително само до сексуалната вярност. Но, макар и, моногамността да е от огромно значение за успешния брак, в определението за доверие се съдържа нещо много повече от сигурността, че партньорът ви няма да ви изневери.

Искрените и чисти взаимоотношения, както и силните, и стабилни бракове се основават на пет специфични вида доверие, които партньорите трябва да изградят един, спрямо друг, ако искат връзката им да е успешна и удовлетвряваща, и за двамата.

1. Вярност

Важно е да вярвате, че и двамата ще останете верни на другия. Без сексуална вярност бракът става неосъществим, ето защо е изключително важно да имате пълно доверие на партньора си и да сте убедени, че той няма да ви изневери или да се отдаде на странични забежки и задоволяващи егото флиртове, закачки и сексуални намеци в офиса.

Все пак, дори и това да се случи, не е изключено връзката и доверието между двамата партньори да се възстанови дори след изневяра или афера, но често, за да се случи това, тази двойка ще се нуждае от професионална помощ, за да постигне отново доверие и хармония във взаимоотношенията и в брака си.

Ето защо е важно да останете сексуално верни на партньора си. А ако по някаква причина, независимо от какво естество, се чувствате нещастни или неудовлетворени в брака си, то първо потърсете консултация със специалист по брачните въпроси, а не любовник, който да ви служи като отдушник или да се превърне в начин да запълните липсите и да излекувате засегнатото си и накърнено его.

2. Сигурност

За да изградите един успешен брак или взаимоотношения е важно и двамата да вярвате, че няма да бъдете отхвърлени, изоставени, пренебрегнати, че е невъзможно да си навредите, доминирате или контролирате един друг.

Доверието процъфтява в атмосфера на безопасност и сигурност. Нараняването на един от партньорите, независимо дали то е физическо или вербално, и взаимното отхвърляне, което може да последва от това, създава страх, който подкопава доверието в половинката ви и ви кара да изпитвате несигурност, спрямо човека отсреща.

А чувството за превъзходтво, под каквато и да е форма; убедеността, че притежавате половинката си, която може да упражнявате, спрямо партньора си; както и контролът, който понякога вероятно се изкушавате да приложите над другия човек във връзката - водят до недоверие и могат завинаги да отблъснат половинката ви.

3. Безусловна любов

За да изградите успешни взаимоотношения с партньора или съпруга си е важно да сте сигурни, че се обичате един друг, без скрити мотиви, без условности.

И двамата трябва да сте сигурни, че сте обичани, заради самите себе си, а не, заради парите, общественото положение или просто заради удобството човекът до вас да има някой до себе си, поради страха да остане сам.

Едно е сигурно - партньорът ви не се нуждае от някой, който непрекъснато да засвидетелства превъзходството си или от човек, който да го използва, за да постигне финансова стабилност, по-висок социален статут и положение, или просто, за да не остане сам.

4. Компромиси

Конфликтите са неизбежна част от всеки брак, връзка или съжителство. Същото важи и за компромисите, на които се основават успешните взаимоотношения.

Ето защо и двамата трябва да сте сигурни, че няма да бъдете изоставени, заради конфликт, разногласие, скандал, несигурност, страх или в момент на гняв, обида или ревност.

За да избегнете това, е важно да оставите заплахите за раздяла или развод настрана и винаги да сте готови поне да изслушате другия - дори и тогава, когато не сте съгласни с неговото мнение или позиция.

Можете да сте сигурни, че няма спор, конфликт или разногласие, които да не могат да бъдат разрешени, ако подходите към другия с разбиране и сте готови взаимно да направите компромис в името на любовта, която изпитвате към другия.

5. Въпрос на приоритети

Всяко решение в живота ни се основава на приоритетите, които сме подредили в главата си. Ето защо, за да имате успешни и хармонични взаимоотношения с човека до вас, е важно да направите връзката или брака си приоритет. Като това важи с еднаква тежест и за двамата партньори!

В противен случай, ако не съмеете да подреди приоритетите си, докато вие преследвате стремежа си да получите поредното повишение в офиса половинката ви може да се почувства пренебрегната, недооценена и дори изоставена, .

Всеки ден си припомняйте кои са нещата, които са наистина важни в живота ви и се уверете, че връзката или бракът ви са сред основните ви приоритети, иначе е сигурно, че опитът ви да изградите едни наистина успешни взаимоотношение ще удари на камък.